We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voormalig Sony uitvinder beweert dat Nintendo inbreuk heeft gedaan op hun 3D display patent, $9,80 eisend voor elke 3DS dat verkocht wordt. 

Nintendo is aangeklaagd over zijn brilvrije 3D technologie gebruikt in hun 3DS hardware reeks. Voormalig Sony uitvinder Seijiro Tomita beweert dat Nintendo inbreuk heeft gepleegd op zijn patent dat gebruikers toelaat om 3D beelden te bekijken zonder bril.

Nintendo raadsheer Scott Lindvall zegt dat de rechtszaak zonder verdienste is, van mening dat de 3DS geen belangrijke aspecten gebruikt van Tomita’s patent. Hij betoogde ook dat de vergadering met Tomita in 2003  alleen maar één van de zoveel was met verschillende handelaren die 3D technologie verkochten.

Tomita had Nintendo in 2011 al aangeklaagd. Zijn vertegenwoordiger, Joe Diamante, beweert dat zijn cliënt recht heeft op $9,80 voor elke verkochte 3DS. Vanaf 31 December heeft Nintendo 29,84 miljoen 3DS eenheden verkocht, dit betekent dat Tomita kans maakt op $292,432,000 als hij succes boekt tijdens de rechtspraak.

Diamante vertelde juryleden tijdens de hoorzitting deze week dat Tomito een prototype heeft getoond aan zeven Nintendo officials tijdens de beruchte meeting in 2003 waarvan vier ervan het ontwikkelingsproces van de DS gingen bijstaan.

Hij voelde zich echt verraden en gekwetst dat ze zijn technologie gebruikten.

Echter antwoordde Lindvall dat Nintendo constant in vergaderingen zit met potentiële verkopers. Daarbovenop zei hij prior tot Tomita’s 2003 meeting, dat Nintendo al vier discussies achter de rug had met verschillende verkopers, waaronder Sharp Corp. Zij zouden uiteindelijk het contract verzekeren.

No more articles
Meer in Hardware, N3DS, Nieuws
Remember Me in juni te verkrijgen

Sluiten