We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Microsoft heeft nog maar net de Xbox One aangekondigd, en er is al een gevoel van ontevredenheid te bespeuren bij menig gamers. Ook op de beurs is dit voelbaar.

Voor het grootste deel bleven de Microsoft aandelen gelijkaardig met enkel een kleine daling.

microsoft_shareprice

Ondertussen zien we bij Sony een explosieve stijging.

sony_shareprice

Voor sommigen komt zulke reactie als een verrassing, maar als je kijkt naar waar Microsoft de focus lag tijdens hun presentatie ging het bijna allemaal over hoe je de Xbox One als non-gaming entertainment kon gebruiken. De Halo aankondiging ging niet over een game, maar eerder over een live action serie waar Steven Spielberg bij betrokken was.

Wanneer games dan toch besproken werden, was er eigenlijk niets nieuws te melden. EA Sports titels, een Forza racing game, en een nieuwe Call of Duty. Natuurlijk gaan deze als zoete broodjes over de toonbank voor de bestaande hardware, maar er is niets om over naar huis te schrijven over een nieuwe console launch waar er niets nieuw is behalve de hardware. Je wilt iets nieuws waar gamers de console voor willen kopen om het te spelen.

Als je dit dan vergelijkt met Sony hun PS4 onthulling. We kregen de console niet te zien, wat op zijn beurt wel heel teleurstellend was, maar we kregen Gaikai, PS Vita interactie, en misschien nog wel het belangrijkste: een gezonde selectie aan exclusieve games. Tenzij je een die hard Xbox fanboy bent, is het duidelijk wie er hier aan het winnen is.
Voor Microsoft lijkt het erop dat de games tijdens E3 aan het licht gaan komen. 15 exclusieve titels in het eerste jaar klinkt geweldig, maar er werd geen bewijs geleverd om dit te ondersteunen. We weten dus nog niet zeker van wie de consument meer onder de indruk is tot de E3 voorbij is.

 • Jef

  Haha, grappig nieuws.
  Ik ben eens nieuwsgierig dat ook de omgekeerde beweging gemaakt gaat worden bij de aankondiging van de PS4 of dat de aandelen van Microsoft terug fors gaan stijgen.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   PS4 is al aangekondigd hé 😛 Maar je bedoelt waarschijnlijk het design en dergelijke, ben ook wel benieuwd naar de beursbewegingen op dat moment.

  • Jef

   De PS4 controller is inderdaad al aangekondigd. :p

  • Tom

   Het is inderdaad grappig om te zien dat mensen daar naar handelen.
   “Fuck it, Ik koop wel Sony aandelen”.

  • Indy

   Niet geheel onlogisch he. De Xbox One aankondiging was meer teleurstellend dan wat anders, dus iedereen is aandelen beginnen kopen nu ze nog wat lager stonden. De kans dat de PS4 het beter gaat doen in verkoopscijfers is relatief groot, dus wie aandelen gekocht heeft, zal sowieso winst maken.

No more articles
Meer in Hardware, Nieuws, Xbox One
Een rits nieuwe games voor de Xbox One worden bevestigd

Sluiten