We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu de volgende generatie consoles er zit aan te komen laait ook de discussie omtrent hardware prestaties terug op.

Meer bepaald de graphics die deze nieuwe hardware op het beeldscherm kan toveren is terug een veelbesproken onderwerp. Crytek CEO Cevat Yerli mengde zich ook in de discussie en beweert dat graphics de drive achter de gameplay van een game vormen. “Speel eens Crysis,” stelt hij, “en beweer dan eens dat graphics niet belangrijk zijn”. Graphics laten je toe om emotioneel betrokken te raken bij een game en je erin onder te dompelen, volgens Yerli. De zaken er spectaculair en stilistisch doen uitzien maakt 60 percent uit van een game, concludeert hij.

Zelf zijn we het daar niet helemaal mee eens. De vraag die ook gesteld kan worden is wanneer genoeg voldoende zal zijn qua graphics en andere aspecten als het verhaal en de gameplay de bovenhand nemen. Hoe staan jullie gamers daar tegenover?

 • Indy

  Cevat Yerli heeft duidelijk “To the Moon” nog niet gespeeld, of “Limbo” of eender welke point & click game. Wat een zeveraar…

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Die vent vertelt overdreven dikke bullsh*t! (niet jij hé Jurgen :-P) Graphics maken de het uiterlijk van de game, zoals de kleren ons mensen “versiert”. Het grafische deelte heeft niets te maken met het verhaal. Als dat echt zo was, zou ik niet met een misvormde glimlach op mijn gelaat zoveel traantjes hebben laten vloeien bij To The Moon, een 2D GAME! Het verhaal maken je emotioneel betrokken in een game, maar toch niet de graphics :/ Hij moet niet Crysis aanhalen, want daar zit geen spetter emotie in.

  En ik durf nu al te wedden dat de graphics hoeren deze man volkomen gelijk gaan geven. Well, think again…

  • Indy

   Ik ken ook iemand die vindt dat Crysis 3 het beste verhaal ooit heeft en dat hij zich zo goed kan inleven in de game door de graphics, want “het is net alsof je daar echt loopt”.. (Je weet over wie ik het heb xD) Nochtans lees ik overal dat die game een belachelijk verhaal heeft, zelf zal ik er niet over oordelen want ik heb Crysis 3 nog niet kunnen spelen.

   Dus inderdaad, de graphics hoeren geven hem volkomen gelijk. Dat noem ik niet eens nog gamers.

No more articles
Meer in Hardware, Nieuws
Ridge Racer Driftopia wordt free-to-play

Sluiten