We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag 12 oktober werden Pokémon X en Pokémon Y wereldwijd simultaan gelanceerd, een unicum in de geschiedenis van de franchise. Vandaag maakt Nintendo bekend dat tijdens de eerste twee dagen dat het spel te koop was, zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober, in totaal meer dan 4 miljoen exemplaren van het spel zijn verkocht in Japan, Europa en Amerika.

De eerste reactie op Pokémon X en Pokémon Y bevestigt niet alleen de aanhoudende passie van Pokémon-fans, maar is ook een indicatie dat een heel nieuwe generatie spelers staat te trappelen om de franchise zelf te beleven, zegt Nintendo’s president-directeur Satoru Iwata.

Omdat dit de eerste wereldwijde lancering was in de geschiedenis van de franchise, is er geen historisch precedent voor vergelijkingen. Maar als de regionale verkoopaantallen bij vorige

lanceringen worden gecombineerd en met deze lancering worden vergeleken, blijkt Pokémon X en Pokémon Y de snelst verkopende Nintendo 3DS-titel ooit, met een voorsprong van 70 procent op de vorige Pokémon RPG-titels Pokémon Black 2 en Pokémon White 2.

Pokémon blijft één van de sterkste merken in de geschiedenis van de videogames, met wereldwijd meer dan 245 miljoen verkochte spellen. Sinds 2002 waren vijf sets van twee Pokémon-titels gecombineerd goed voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd; drie van deze sets hebben de grens van 15 miljoen verkochte exemplaren overschreden.

TitelPlatformTotale verkopen wereldwijd
Pokémon Diamond en Pokémon PearlNintendo DS17,63 miljoen
Pokémon Ruby en Pokémon SapphireGame Boy Advance16,22 miljoen
Pokémon Black en Pokémon WhiteNintendo DS15,42 miljoen
Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilverGame Boy Advance16,22 miljoen
Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreenGame Boy Advance12 miljoen

 

No more articles
Meer in N3DS, Nieuws
Pikachu gaat de sportieve toer op

Sluiten