We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Democratische senator wil gewelddadige games bannen aangezien ze massamoordenaars kunnen creëeren.

Dianne Feinstein, zo heet de Californische democratische senator die je in het vizier moet houden. De vrouw heeft zich weer uitgesproken over hoe gewelddadige videogames de jeugd tot massamoordenaars kan hervormen.

Ik denk dat de echt gewelddadige games een soort stimulans worden om op te oefenen, en het zorgt ervoor dat het individu meer bekend wordt met de afbeelding van dood en verderf. Natuurlijk is dat niet hoe het er in het echte leven aan toe gaat.

Tijdens een evenement vorige week zei Feinstein dat gewelddadige games “een negatieve rol spelen voor jonge mensen”. Ze zei dat als de game-industrie zulke games blijft maken die geweld verheerlijken, het congres misschien zal interveneren. De senators recente commentaren zijn het gevolg van de slachtpartij in een school waarbij twintig kinderen en zes volwassenen het leven lieten, de dader pleegde achteraf zelfmoord.

De schutter zou een zinneloze gamer zijn geweest.

Dianne Feinstein gaat de strijd aan tegen gewelddadige games.

 • Jef

  Censureren we het Journaal dan ook ineens, waarin steeds gruwelijkere beelden getoond worden?
  Mevrouw Feinstein verkoopt echt onzin. Beïnvloedbare personen blijven beïnvloedbaar. Wanneer ze niet geprikkeld worden door games, gebeurd dit wel via een ander medium!

  • Indy

   Inderdaad, op het nieuws, vooral in Amerika, tonen ze vaak schokkende beelden. Waarom mogen echte beelden dan wel, stel ik mij de vraag.

   Aan de foto te zien is het weer zo’n ontwetend oud mens, precies als die bejaarden van SOPA. Die weten totaal niet hoe het in elkaar zit en denken dat hun generatie de beste is. De nieuwe generatie zit zich in hun ogen kapot te gamen. Triestig geval die Feinstein.

 • Tom

  Kill it before it lays eggs!

  • Indy

   Ik denk dat die al jaren geen eieren meer kan leggen xD Die wordt dit jaar 80 jaar, goed voor het rusthuis en dus typisch weer zo’n “ik ken er niets van, maar toch ga ik mijn muil eens open trekken” situatie.

No more articles
Meer in Nieuws
Collector’s Editions voor Tales of Xillia bekend gemaakt

Sluiten