We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sony is van plan om een 80″ LED TV met 4K-resolutie te introduceren, maar dit zou een deel van een groter geheel zijn.

4K zal gelijkaardig zijn aan 3D, de manier waarop het aan de man gebracht werd tenminste. Destijds werd 3D ook opgedrongen, maar nu krijgt deze feature nog weinig aandacht in het gamen. Sony hoopt dat door deze 4K TV mensen hun TV’s thuis vervangen. Sony verkoopt intussen al Blu-Ray spelers die 4K ondersteunen voor zo’n 200 dollar en hieruit kunnen we afleiden dat de PlayStation 4 ook een 4K-resolutie zal ondersteunen. Zoals ze met Blu-Ray en de PS3 gedaan hebben, proberen ze dit nu dus met een 4K-resolutie en de PS4, waardoor het doel gevestigd is op het aanzetten tot een upgrade naar deze nieuwe TV’s.

Wat denken jullie, noodzaak of overkill?

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Eerst wil ik even zeggen dat dit nog niet officieel bevestigd is door Sony, maar de kans dat de PS4 de 4K resolutie gaat ondersteunen is wel groot.

  Daarnaast wil ik ook nog melden dat de specificaties voor de 4K-resolutie (ook wel Ultra HD genoemd, of kortweg UHD) zijn goedgekeurd door de International Telecommunication Union. Vergeet echter wel niet dat hier eerst nog meer onderzoek naar gedaan gaat worden vooraleer de producten daadwerkelijk op de markt gaan komen. Apparatuur deze resolutie doen ondersteunen is simpeler dan een TV uitbrengen die een vloeiend beeld vormt met deze nieuwe specificaties. Daarnaast komt nog eens het feit dat de prijzen van de eerste generatie UHD TV’s immens hoog zal liggen, zoals destijds was met de pas geïntroduceerde Full HD televisies. Hierdoor kun je er toch zeker van zijn dat we pas tegen 2020 betaalbare 4K-resolutie TV’s zullen zien verschijnen.

  Persoonlijk vind ik deze resolutie voor de dagelijkse particulier absolute overkill, met uitzondering van bioscoopketens, events, etc. Zo’n grote resolutie is enkel noodzakelijk op een zeer groot scherm, zoals het 85-inch scherm van Sharp. Vanaf zo’n grootte is deze resolutie een echte noodzaak, maar zit je met kleinere schermen, zoals een gaming monitor van 23″ of een 47″ TV, is de Full HD (1080p resolutie) meer dan voldoende.

  • Indy

   Inderdaad, wat jij zegt… :$

 • Philippe

  Ik ben het helemaal eens over die overkill. Pas wanneer 4D wordt onthuld, wordt er een hele nieuwe generatie op de markt gebracht en zullen wat meer mensen ogen open trekken. Eerst werden er 2D spelletjes gemaakt, atari games enzo, 3D werdt pas eerst onthuld via de ps1. Wat wilt zeggen dat nu ondertussen (binnen dit en 20 jaar) 4D zou moeten onthuld worden…

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Klopt volledig, hier ben ik het dus helemaal mee eens. Wanneer Virtual Reality (lees: Oculus Rift) op de markt komt, gaan er nieuwe deuren en zal dit gaming naar een nieuwe dimensie brengen. Maar de 4K-resolutie… Een leuke ontwikkeling voor bioscoopzalen en dergelijke, maar niet voor thuisgebruik.

  • Jef

   Zaken als Virtual Reality met de Oculus Rift kunnen absoluut een revolutie betekenen in plaats van een evolutie.
   Een 4k resolutie is vooruit gaan en dat is steeds een goede zaak. Wanneer deze dan nog eens in een duidelijk standaard vastgelegd wordt kan dit een blijver zijn. Pakweg 20 jaar geleden had ook niemand nood aan een HD-resolutie.

No more articles
Meer in Nieuws, PS4
Beyond: Two Souls mag je maar een keer spelen

Sluiten