We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu de verkoopcijfers van Dead Space 3 het minder goed doen zit een nieuw deel er niet snel aan te komen.

Ian Milham van EA en Dino Ignacio van Visceral Games hebben echter formeel ontkend dat de Dead Space serie aan zijn eind is gekomen. Er was tumult ontstaan nadat een artikel verschenen was op VideoGamer die melding maakte van de slechte verkoopcijfers. Volgens het artikel was ook het werk aan een nieuw deel in de serie stilgelegd vanwege de slechte resultaten. We hebben nog geen verkoopcijfers bekend gemaakt verklaarde een woordvoerder van EA die er ook aan toevoegde dat de serie een belangrijke IP blijft. Verder commentaar wou de man echter niet kwijt.

Volgens een rapport van EA zou de verkoop van zijn belangrijkste franchises echter een flink pak vooruit moeten gaan om rendabel te blijven. Tevens zou de meer commerciële aanpak van Dead Space 3 ook voor problemen gezorgd hebben bij de ontwikkeling, vanwege de microtransacties. EA zou naar verluid ook een meer actiegerichte gameplay opgedrongen hebben aan Visceral Games om de game meer een Mass Effect karakter mee te geven. De uitgever hoopte zo de game meer aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.

Recent nog heeft EA de studio van Dragon Age: Legends ontwikkelaar Bioware San Francisco opgedoekt, nadat het in januari ook al een punt zette achter de Medal of Honor serie. Dit laatste was ook te wijten aan de slechte verkoopcijfers van MoH: Warfighter. Het ons dus niet verbazen als we niet meer van Dead Space horen voor geruime tijd. De crisis lijkt ook de grootsten te treffen en de commerciële aanpak van EA blijkt daarbij ook niet het gewenste effect op te leveren.

UPDATE: dit gerucht is geheel vals. Dit wisten enkele leiders van EA te vertellen:

[blockquote]While we have not announced sales for Dead Space 3, we are proud of the game and the franchise remains an important IP to EA.[/blockquote]

[blockquote]The reports of our death were greatly exaggerated. Please stand by.[/blockquote]

[blockquote]Almost nothing in that article is true. But thanks for the nice words on DS![/blockquote]

  • Indy

    Ik weet niet of ik het jammer moet vinden, of eerder blij moet zijn. Een 4de zou alweer de reeks uitgemolken hebben en de derde was nu niet de beste uit de reeks. Ik heb mij geamuseerd bij het schrijven van de review, maar reviews blijven objectief. Verbaast me niet dat deze game bij veel Dead Space fans in het verkeerde keelgat geschoten is.

    Dan ook nog eens die microtransacties, die beginnen precies een gewoonte te worden bij EA. Dan denken die ook nog dat we die leuk vinden, goed zot zijn ze daar.

    • Indy

      Het gerucht blijkt vals te zijn. Hoewel heb ik nog steeds mijn twijfels bij een 4de Dead Space. Dead Space 3 werd vermainstreamed voor betere verkoopcijfers te krijgen. Wie weet welke dickmoves EA ons nog lapt om meer geld in het laatje te brengen?

No more articles
Meer in Nieuws
TMNT: Out of the Shadows komt deze zomer uit

Sluiten