We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Destiny, de nieuwe MMO/shooter/RPG, die eergisteren werd gereleased, heeft binnen de 24 uur na release maar liefst vijfhonderd miljoen dollar opgebracht voor Activision. De uitgever maakte dit bekend in een persbericht.

De lancering van Destiny is hiermee de meest succesvolle verkopende game van een volledige nieuwe game reeks. Het record van best verkopende game binnen de 24 uur is eigenlijk weggelegd voor Grand Theft Auto 5, maar dat betreft geen geheel nieuwe reeks.

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september werd Destiny om klokslag 12 uur ‘ s avonds gelanceerd. In eerdere bronnen liet Activision al meteen weten dat deze game de meeste pre-orders ooit had voor een volledige nieuwe gameserie. Voor spelers aan de slag kunnen is al een eerste update verplicht, deze update maakt de game stabieler en evenwichtiger.

Hoeveel exemplaren er effectief verkocht zijn aan consumenten is nog niet meteen duidelijk. Wel meldt Activision dat deze online shooter de bestverkopende game is tot op heden. Of de opbrengst hiervan integraal wordt meegerekend bij de half miljard dollar aan opbrengsten is niet duidelijk.

Destiny is ook één van de duurste games ooit verschenen, Activision heeft een investering gedaan in de reeks van 500 miljoen dollar. Een deel van dit budget wordt hoogs waarschijnlijk nog gebruikt voor aankomende dlc’s en content.

Charlotte Moens/D4RK Ink Ang3l

No more articles
Meer in Nieuws, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Bungie onthult nieuwe content Destiny

Sluiten