We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In Duitsland en Oostenrijk is de nieuwe Wolfenstein gecensureerd. Alles wat met de Nazi’s te maken heeft, mag daar niet op de markt verkocht worden en daardoor blijft er maar één optie over: censureren die handel!

Hierdoor is deze game de allereerste Wolfenstein ooit die uitgegeven wordt in Duitsland. Onder strenge gecensureerde voorwaarden uiteraard. Ian Higton legt in onderstaande video de internationale versie naast de Duitse en Oostenrijkse versie om zo de verschillen duidelijk te maken.

Nu kun je uiteraard al raden wat er allemaal op de geschrapte lijst staat. Alle hakenkruizen zijn vervangen door het gewone Wolfenstein logo. De Nazi’s worden niet vermeld en men verwijst naar ‘das Regime’. Ook oraal heeft men bijvoorbeeld ‘Heil Hitler’ vervangen door ‘Vielen dank’.

Als de echte Duitsers de ongecensureerde versie in huis willen halen, kunnen ze dit nog altijd door de game in het buitenland te bestellen uiteraard. Maar of dat effectief ook nodig is laten we aan jullie. Zouden jullie het er voor over hebben?

No more articles
Meer in Nieuws, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Speel El Presidente in Tropico 5

Sluiten