We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Xbox fans mogen nu de oren spitsen, want volgens een gelekt 56 pagina’s tellend document dat van Microsoft zelf afkomstig zou zijn krijgen we de eerste details door voor hun volgende console.

Naar verluidt zou de console de naam Xbox 720 meekrijgen en een resem van ondersteuning bieden voor multimedia oplossingen. De console zou maar liefst 6 maal krachtiger zijn dan de huidige Xbox 360 en volledige 3D ondersteuning bieden, inclusief 1080p output en Blu-Ray compatibel zijn.

Microsoft is blijkbaar terug van plan om zoveel mogelijk technologie in hun nieuwe geesteskind te stoppen zoals ze eerder deden in 2005 met de Xbox 360. Hopelijk hebben ze daar wel een lesje uit geleerd, zodat we deze keer gespaard blijven van hardware problemen. Er zou ook sprake zijn van achterwaartse compatibiliteit voor Xbox 360 games, maar dat is dan ook wel te verwachten. Microsoft zou ook vermelding maken van een richtprijs van $299, maar dat is nogal voorbarig.

Standaard geleverd zou de nieuwe Kinect 2 hardware in de verpakking moeten zitten. Deze nieuwe Kinect 2 zou een verbeterde versie moeten zijn van de huidige die meer accuraat zou zijn, verbeterde spraakherkenning heeft en ondersteuning biedt voor 4 spelers. Tevens zou er een waaier van software ter beschikking voor staan waaronder kermisspelen, caféspelen als darts, en sport games waarbij specifiek basketbal werd vermeld.

Als kers op de taart werd er ook een verwijzing gemaakt naar het gebruik van smart glasses onder de naam “Project Fortaleza”. De glazen die echter pas in 2014 verwacht worden, zouden naar verluidt augmented reality omgevingen kunnen weergeven en ook los van de console gebruikt kunnen worden.

Veel van deze informatie is nogal voor de hand liggend als je erover nadenkt, maar we durven te wedden dat er op de volgende E3 officieel bevestiging zal komen van Microsoft. De weg voor speculaties ligt nu duidelijk open en het zal niet verbazen als er ondertussen nog meer informatie zijn weg naar het internet vindt.

No more articles
Meer in Nieuws, Xbox One
[CES 2013] Nvidia overzicht: wat heeft Nvidia voor ons in petto?

Sluiten