We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is al een tijdje geweten dat men bij Microsoft de opvolger van de Xbox 360 Durango en bij Sony hun volgende console Orbis noemen, maar deze consoles krijgen nu beide een nieuwe naam.

Volgens interne bronnen van SemiAcurate zou Microsoft vanaf nu hun nieuwste console Kryptos noemen in plaats van Durango. Deze console zou volgens diezelfde bronnen ook een AMD chip krijgen met als codenaam Oban. Helaas zou vanwege productiefouten de kwaliteit van deze chip enorm laag zijn, waardoor de release van de chip en eventueel de console uitgesteld kan worden.

Niet alleen Microsoft geeft hun console een nieuwe naam, Sony doet dit ook. Vanaf nu noemen ze intern hun console niet meer Orbis, maar Thebes. Net als de Xbox 720, of Kryptos, zal deze volgens de bron ook een AMD chip zitten hebben en gaat deze in productie na de Oban chip van Microsoft. Hiernaast zal de PlayStation 4 lanceren in de lente of herfst in 2014, na de release van de Xbox 720.

Of de interne bronnen van SemiAcurate betrouwbaar zijn, is niet helemaal duidelijk. Laat ons alleszins hopen dat ze hun naam gestolen hebben.

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Ik denk, ik ben er praktisch zeker van, dat ze op de aankomende E3 beide consoles gaan onthullen 🙂

  • Indy

   Het wordt alleszins tijd dat ze iets aankondigen. 😛

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   PS4 moet, maar echt MOET, VR ondersteunen! Ik ga echt flippen als ik nog lang moet wachten op die heerlijke technologie!

   Oculus Rift, haaa! <3

  • Indy

   In principe zou de PS3 dat ook al moeten kunnen ondersteunen. Als de game het maar ondersteunt en je een Oculus Rift in bezit hebt. Kan zijn dat ik het verkeerd begrijp natuurlijk. 🙂

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   PS3 kan alles! Ok.. Dat klinkt misschien een beetje te fanboy-achtig O.O Hoe dan ook, ik wil VR! T_T

  • Indy

   Een klein beetje maar xD

 • Jef

  Herfst 2014 :s
  De cyclus van deze generatie consoles is echt veel te lang.

  • Indy

   Er werd altijd gezegd dat de PS3 tien jaar zou meegaan. Ik denk dat we al blij mogen zijn met 2014 🙂

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Ik vind het juist beter dat de huidige cyclus zolang heeft geduurd. Om 3-4 jaar een nieuwe console uitbrengen en die dan kopen, nee, voor dat geld vind ik dat veel te snel. Van een console moet je langere tijd kunnen genieten, niet om de haverklap een nieuwe uitbrengen en kopen. Je verandert toch ook niet om de 3-4 jaar van auto?

  • Indy

   Daar heb je zeker een punt, 4 jaar vind ik persoonlijk ook veel te kort, maar 10 jaar vind ik dan toch weer wat lang. Vooral als de hardware zo snel veroudert.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   We zitten dan ook nog niet op 10 jaar 😉 In Europa is de PS3 nu 6,5 jaar uit, 7 jaar vind ik eigenlijk perfect. Ik vind dat de huidige generatie consoles nog steeds mooie pareltjes op het beeld kan toveren. Grafisch is niet het belangrijkste punt, de gameplay en het verhaal wel.

No more articles
Meer in Nieuws, PS4, Xbox One
Diablo 3 speelbaar op console volgens Blizzard

Sluiten