We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met de release van de PS4 en de Xbox One, helaas nog niet in ons landje, kunnen veel gamers al aan de slag met hun next-gen games. Deze nemen echter veel plaats in op de harde schijf en terwijl de PS4 gemakkelijk toelaat deze te vervangen, is dit bij de Xbox One niet altijd even evident.

Microsoft gaat er vanuit dat de gamers hun harde schijf niet willen vervangen, want zoals de console geleverd wordt, willen ze dat hij blijft. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de HDD vervangt en als je dit doet, riskeer je je garantie te verliezen.

Maar 500 GB is nu niet echt veel en met games als Ryse, die ongeveer 40GB in beslag nemen, kan die zo vol staan. Zo zijn er toch gamers die zich aan het risico gewaagd hebben en getest hebben welke HDD’s werken in de Xbox One. In de Xbox One zit een 2.5 inch Samsung HDD, aangesloten met een SATA II. Deze HDD vervangen is weinig werk voor wie wat ervaring heeft. In onderstaande video heeft gamer Brian Williams de standaard HDD vervangen met een EVO SSD van 500 GB van Samsung en een SSHD van 1 TB van Seagate. Beide harde schijven zorgen voor licht verbeterde laadtijden.

Hiervoor riskeer je jouw garantie natuurlijk niet, maar waar je het wel voor doet, is de grootte van jouw opslagruimte. De gebruikte schijven in het filmpje zijn echter min of meer kopieën van de standaard HDD, wat het voor de console mogelijk maakt deze gemakkelijk te herkennen. Om andere schijven met een grotere opslagruimte compatibel te krijgen, komt er helaas iets meer bij kijken, wat voor een leek toch niet meer voor de hand liggend is. Wij raden toch aan om de huidige HDD op zijn plaats  te laten zitten, want volgens Microsoft zal het in de nabije toekomst mogelijk zijn om externe harde schijven aan te sluiten op het apparaat. Wat de mogelijkheden dan zullen zijn, is onbekend.

 

No more articles
Meer in Nieuws, Xbox One
Battlefield 4 ‘one-hit kill’ bug zal volgende week definitief verdelgd worden

Sluiten