We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eerder deze maand kondigden we de gratis horrorgame Slender aan, die onder veel gamers als één van de meest angstaanjagende games ooit wordt gezien. Nu komt een team van modders met een spin-off af die gebaseerd is op deze horrorgame.

Deze spin-off gaat als een Half-Life 2 mod doorheen het leven met de naam Slender: Source. Aangezien het hier gaat om een spin-off is het natuurlijk niet verwonderlijk dat het ontwikkelingsteam Parsec Productions’ Slender als primaire inspiratie gebruikt. Het doel van deze mod is om dezelfde spelervaring te bieden, maar dit keer met co-op functionaliteit.

Zo zullen vier spelers in de huid kruipen van tieners die de Slender legende gaan onderzoeken. Uiteindelijk blijken de verhalen rond deze legende realiteit te zijn, waardoor de Slender Man hun de stuipen op het lijf jaagt.

Daar waar je in Slender op zoek moet gaan naar pagina’s, krijg je in Slender: Source de opdracht om 15 akelige poppen te zoeken. Deze poppen, die heel erg veel op kinderen lijken, zijn verspreid over twee mappen: een bos, zoals in Slender, en een verlaten ziekenhuis. Geen zorgen, er zijn plannen om meer mappen te maken, waardoor het totaal op een goede acht locaties zal liggen.

[blockquote]You’ll know that the co-op feature in those scenarios don’t necessarily deprive the game from scaring the players. The Slenderman will still scare you, even if your friends are watching your back. No direction is safe, no areas are safe. You’re vulnerable everywhere.[/blockquote]

Momenteel is er nog geen releasedatum bekend, maar men hoopt wel een open bèta op de wereld los te laten tegen het einde van dit jaar. Creatievelingen kunnen ook een bijdrage doen door hun geanimeerde karakter modellen van de Slender Man door te sturen naar het ontwikkelingsteam. Dit kan via hun ModDB pagina. Momenteel kunnen we wel genieten van de onderstaande duistere screenshots.

No more articles
Meer in Nieuws, PC, Screenshots
Microsoft lanceert beta van nieuw Xbox Live dashboard

Sluiten