We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het zal je maar overkomen, je merkt plots dat jouw portefeuille enkele bankbriefjes lichter is, of zelfs helemaal weg is. Met hackers op de loer en digitale rekeningen zijn de mogelijkheden om beroofd te worden natuurlijk heel wat groter.

Dit heeft indie ontwikkelaar Broken Rules aan den lijve ondervonden toen iemand in bezit geraakt is van hun paypal wachtwoord. Deze Oostenrijkse ontwikkelaar zit momenteel midden in een crowdfunding campagne voor hun laatste game, Secrets of Raetikon, dus zo’n diefstal kan gemist worden als kiespijn. Het opmerkelijke aan de diefstal, is dat met het geld drie PS4’s online gekocht werden.

Paypal heeft de transacties echter ongedaan gemaakt en zal het geld terugstorten, maar toch zitten ze bij de studio met een dubbel gevoel. Het wachtwoord werd vermoedelijk bemachtigd tijdens de grote Adobe hack van vorige maand, waarbij bankgegevens van bijna 3 miljoen gebruikers werd gestolen.

“Dit voelt aan alsof iemand inbreekt in je huis. Het leert ons wel dat we voor alles verschillende wachtwoorden moeten gebruiken. Laat dat ook een boodschap zijn naar jullie”, wist Martin Pichlmair op hun blog te zeggen.

GameSnackBE-Broken-Rules-Screenshot-01

  • Indy

    Hopelijk krijgen ze door dit ongeluk toch nog wat extra aandacht, want het ziet er niet naar uit dat ze hun doel gaan bereiken. Spijtig, want Secrets of Raetikon ziet er toch iets uniek uit.

No more articles
Meer in Nieuws
GTA Beach Bum update nu beschikbaar op PS3 en Xbox 360

Sluiten