We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het was voor veel gamers nog onduidelijk of een geïmporteerde Xbox One zou werken in ons landje, vooral door de geruchten dat de console in het land van afkomst geactiveerd moest worden.

Dit mysterie is nu van de baan! Albert Penello, een hoge piet bij Microsoft die in staat voor de planning van de One en diens Kinect, laat weten dat ook geïmporteerde Xbox Ones zullen werken in elk land. Het uitstellen van de launch in ons land heeft niets met voorraden te maken, ging hij verder. Het is simpelweg een kwestie van software en talen die nog niet in het systeem zitten.

De games zullen ook gewoon werken, daar deze regiovrij zijn. Onthoud wel dat je rekening moet houden met het stopcontact en online betalen. In sommige landen krijgt zoals elk ander elektronisch product ook de One een andere stekker. Online iets aankopen is mogelijk in één van de dertien online marktplaatsen, maar je moet wel betalen met de munteenheid van waar je jouw One gekocht hebt. Pre-paid kaarten, zoals Paysafe, zouden dit probleem moeten voorkomen.

Als laatste voegt Penello er aan toe dat features als Netflix enkel in de ondersteunde landen zullen werken. Natuurlijk is dit maar een kleine pleister voor de grote wonde, maar de echte fans hebben nu toch al een achterpoortje.

  • Indy

    Ik wil toch even in een reactie plaatsen hoe stom hun excuus wel niet is (zodat het artikel neutraal blijft). Apple had destijds met de lancering van Siri geen probleem om het wereldwijd te verkopen, terwijl een Nederlandstalige Siri er nog steeds niet is. Als Apple talen kan implementeren via updates, waarom MS dan niet?

No more articles
Meer in Nieuws, Xbox One
De Kinect Sports Rivals aankondigingstrailer

Sluiten