We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Games omzetten naar een film was nooit echt een succes. Toch is er een groot aantal die hopen dat The Last of Us hier verandering in zal brengen. Neil Druckmann, de scenarioschrijver van de game en creative director heeft verteld hoe hij het scenario herschrijft om het op het grote doek te laten verschijnen.

“In twee uur kan je niet hetzelfde verhaal vertellen dan je in een game zoals deze ervaren hebt, alsook de speeltijd was om en bij de 15 uren. Ik zit ongeveer halverwege en het is enorm moeilijk omdat er zoveel gebeurd in The Last of Us, laat staan enkel de cinematics alsook de gameplay doorheen deze scènes.”

Druckmann bevestigt dat de film nog steeds rond Joel en Ellie zal draaien, maar dat er een hoop andere dingen uit de game eruit geknipt zullen worden.

“Het grootste obstakel was dan ook om bepaalde stukken uit de film te laten die je in de game wel te zien krijgt. Sommige stukken zullen identiek zijn aan het spel en sommige totaal niet. Maar het is zeker en vast interessant dat ik dit ander medium kan ontdekken en de sterktes die het met zich teweegbrengt.”

Wij kunnen enkel maar hopen op een knaller van een film, maar vrezen dat vele gamers dit in de cinema aan zich voorbij zullen laten gaan. Maar misschien door nieuwsgierigheid of onder lichte druk van de partner, die de game misschien nog niet gespeeld heeft, zullen we toch eens een kijkje wagen in de bioscoop. Wat ga jij doen?

No more articles
Meer in Nieuws, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Turtle Beach onthult nieuwe DTS 7.1 assortiment next-gen console headsets voor PS4 en Xbox One

Sluiten