We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vertrouwen op en top bij Microsoft, tijdens een recent interview had Craig Davidson, director of global marketing, het volgende te zeggen over de E3 en de concurrentie.

De Microsoft werknemer is ervan overtuigd dat ze iedereen gaan verrassen op de E3 en dat ze er Sony gaan vermoorden. Pure arrogantie of overtuigd vertrouwen? De lijn er tussen is heel dun, zo liet Sony voor de launch van de PlayStation 3 zich ook op een paar arrogante uitspraken betrappen, die het imago van het bedrijf niet veel goed deden. We weten wel dat Microsoft één miljard dollar heeft geïnvesteerd in games voor de Xbox One, in het eerste jaar.

Aaron Greenberg heeft ondertussen ook laten weten dat ze naar de fans aan het luisteren zijn en aanpassingen zullen maken. Heeft Microsoft nog een paar jokers achter de hand of is dit pure bluf? Meer binnen twee weken op de E3 beurs in L.A.

 • Indy

  Hoe overtuigd ze ook zijn, het is op zich al arrogant van die werknemer om zoiets te zeggen. Dat ze dat denken, oké, maar het getuigt van niet veel maturiteit bij die werknemer. Vooral sinds ze waarschijnlijk niet eens weten wat Sony op de E3 komt doen. Voor het zelfde geld is het Microsoft die afgemaakt wordt.

  • Maxim

   Wel zoiets is niet echt de stijl van Microsoft dus er moet iets zijn waardoor ze barsten van vertrouwen. Dit doet me denken aan die uitspraak van sony in 2005: ” als je de ps3 niet kunt betalen moet je maar een tweede job nemen”

  • Indy

   Dat was niet echt een steek naar Microsoft toe. Toegegeven dat het een even verkeerde reactie van Sony was, maar uithalen naar de concurrent is kinderachtig.

  • Maxim

   Elk groot bedrijf haalt af en toe uit naar zijn concurrenten hoor, is het nu sony, microsoft, google, apple, samsung…

 • Jef

  Hopelijk komt deze uitspraak niet dubbel zo hard terug in zijn gezicht.

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Microsoft is altijd arrogant geweest, dus zo’n uitspraak verbaast mij juist niets van zo’n bedrijf. Ik hoop dat deze uitspraak zich niet twee keer, maar vier keer zo hard terug in zijn gezicht komt.

  Ja, op gebied van gaming ben ik een Sony-fan, want de PS1 was mijn eerste console en heeft me nooit down gelaten. En ja, op gebied van IT ben ik een Microsoft-fan, omdat ik vertrouwd ben met hun producten. Dus bespaar me de flames van “sony-fanboy!!” en dergelijke.

  • Maxim

   @Andy, persoonlijk vind ik Sony nog een stukje arroganter hoor. Denk maar aan mijn quote hierboven of de “nextgen start maar wanneer wij het willen”. Bedrijven die succesvol zijn komen altijd wat arroganter uit de hoek

  • Indy

   Zeggen dat next-gen pas begint als zij het zeggen vind ik dan toch wat minder erg dan zeggen dat ze een ander bedrijf de grond in stampen.

  • Maxim

   Thoh de grond instampen, het is niet alsof ze menen dat ze Sony gaan vermoorden. Ik denk dat het meer een ongelukkige uitdrukking is om te zeggen dat hij denkt dat ze veel beter gaan zijn.

  • Indy

   Ze menen het misschien niet, maar intussen zegt die het wel. Ze weten ook nog voor geen meter wat Sony zal doen op de E3, kan evengoed andersom zijn.

  • Tom

   Ik vind dat deze uitspraak een beetje uit de context is gerukt. Waarschijnlijk was het zo iets als “We’re gonna kill at E3.” Een uitspraak die er gewoon op wijst dat ze veel zelfvertrouwen hebben en naar E3 uitkijken. Sony en Microsoft zijn nu eenmaal elkaars grootste concurrent en dan kan er wel eens een sneer af.

  • Indy

   Nope, werd letterlijk vertaald vanuit het Engels. In het Nederlands komt dat dramatischer over, maar zo heeft die het ook gezegd. Ze zouden zo’n gasten moeten ontslaan.

  • Maxim

   Nee Tom heeft gelijk, het is een Engels interview vertaald naar het Spaans en terug naar het Engels. Duidelijk iets misgelopen bij de vertaling.

 • Olivier

  En terecht!
  Iedereen maakt MS momenteel af omdat ze de extra’s van de ONE hebben voorgesteld.
  Het gamende aspect gaat volgens mij zeer zeker veel mensen omverblazen.

  @ Jef, waarom wens je dat? Je hoopt dus dat de ONE een enorme fail gaat worden?

  • Jef

   Ik hoop erop dat ze niet afgerekend kunnen worden achteraf op deze uitspraak.
   Wat bij betreft wordt de Xbox One een pareltje en daarbij helpt gezonde concurrentie enkel bij. 🙂

  • Maxim

   Concurrentie is altijd goed, een van de redens waarom we de dag van vandaag zoveel goeie games zien. En ik denk echt dat ze nogal wat goeie games hebben om te tonen op E3

 • Nico

  Wat die uitspraak (en alle eerdere uitspraken) betreft: ik oordeel liever op hun daden, dan dat ik naar hun woorden luister.

  Ik hoop gewoon dat er tijdens E3 voor beide next-gen (en bestaande) consoles heel wat mooie games worden aangekondigd ! En dat de PC-, handheld-, Ouya- en andere gebruikers ook mee kunnen genieten van steengoede games het komende jaar 🙂

No more articles
Meer in Nieuws, Xbox One
Sony wil alle PS4 games remote play aanbieden op de Vita

Sluiten