We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Scores in een game, iedereen streeft er naar en iedereen wil wel beter scoren dan zijn of haar vrienden. Slechts de enkelingen die dag in dag uit hun favoriete game spelen, behalen de absolute top. Is deze plaats echt wel voldoening gevend, of net een hel?

Dit moet het toch wel geweest zijn voor Xbox 360 gamer Retrominano. Ooit was hij de nummer één Black Ops 2 gamer, maar dit maakte hem ook ineens het slachtoffer van DDOS aanvallen. Voor wie niet mocht weten wat het is: een DDOS aanval zorgt ervoor dat de gebruiker van een netwerk niet meer in staat is dit netwerk te gebruiken. Hierdoor kon deze gamer niet langer dan 10 minuten online komen per dag, aldus Retrominano zelf in een bericht naar een vriend van hem. Hij heeft meerdere keren geprobeerd zijn IP adres te resetten, maar dit werkte niet. Helaas zag hij maar een logische oplossing voor dit probleem: het resetten van zijn statistieken.

Wie geen Black Ops 2 speelt weet misschien niet helemaal hoe dit kan, maar in deze game kan men aan de hand van prestigen je statistieken resetten om verder te komen in de multiplayer. Eens je alle prestiges bereikt hebt, blijven er maar twee mogelijkheden over: op dat level blijven, of het helemaal herbeginnen van nul. Dit leek Retrominano de beste oplossing, want naast de aanvallen werd hij ook enorm veel verbaal aangevallen in de matches waaraan hij deelnam.

Dit mag dan niet zo erg klinken, maar dit lijkt ons toch stof om over na te denken. Is de community op een game dan echt zo diep gezonken dat men de beste spelers moet aanvallen omdat ze gewoon te goed zijn? En daarnaast blijft het natuurlijk een pijn in het achterste om als dé nummer één plots terug opnieuw te moeten beginnen, welke game dat ook is. Wat vinden jullie hiervan?

No more articles
Meer in Nieuws, PC, PS3, Wii U, Xbox 360, Xbox Live
Gelekt document werpt blik op Microsoft’s volgende console

Sluiten