We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

 Sony kondigde vandaag aan dat het PlayStation 3 op 2 november 2013 voor de tachtigmiljoenste keer over de toonbank ging. Ook na zeven jaar blijft het PS3-systeem dus nog steeds groeien.

Sinds zijn lancering heeft het PS3-systeem entertainment van de bovenste plank geboden. Daarnaast kende de PS3 een constante evolutie door middel van software-updates en nieuwe features, zoals het upgraden van PlayStation en PlayStation 2 games, dvd, DLNA-functies en ondersteuning voor 3D-games. In februari 2013 lanceerde Sony het PS3-systeem in de nieuwe ‘Azurite Blue’ en ‘Garnet Red’ kleuren. In augustus 2013 werd dan weer de prijs van de PS3 met 12 GB flashgeheugen in Europa verlaagd en werd dit systeem in Noord-Amerika op de markt gebracht. Dankzij het enorme aanbod producten voor verschillende behoeften en levensstijlen werd het PS3-systeem een groot succes bij alle soorten gamers.

Toen het PS3-systeem in november 2006 gelanceerd werd, bracht Sony ook PSN op de markt, een online multiplayer- en digitale dienst. Dat systeem is nu actief in 59 landen en telt meer dan 150 miljoen geregistreerde accounts*6. Naast de PS3 en in combinatie met PSN biedt de PlayStation Store (PS Store) een enorm gamma downloadbare digitale content aan. De eigenaars van een PS3 kunnen wereldwijd uit meer dan 222.000 opties kiezen, inclusief 72.000 games*7.

In juni 2010 kwam daar nog eens de PlayStation Plus (PS Plus) ledenservice bij, waardoor gamers toegang krijgen tot exclusieve kortingen in de PS Store, gratis games op PS-platformen, demo’s en automatische systeemupdates. In juni 2012 werd de Instant Game Collection toegevoegd aan de PS Plus in Noord-Amerika en Europa. Daardoor kunnen PS Plus-leden gratis genieten van populaire titels van ‘3rd party’ ontwikkelaars en uitgevers, en Sony WWS. Sony ging ook verder met de uitbreiding van de PS Plus service in andere landen en regio’s. In Japan werden bijvoorbeeld meer titels toegevoegd aan ‘Free Play’, een service zoals de ‘Instant Game Collection’, waardoor de Japanse PS Plus-leden toegang kregen tot meer dan 150 games.

Nu het PlayStation 4-systeem op 15 november 2013 in Noord-Amerika en op 29 november 2013 in Latijns-Amerika en Europa gelanceerd wordt, zal Sony het PlayStation-ecosysteem verder blijven uitbreiden, met onder andere de continue ondersteuning van games en digitaal entertainment op de PS3-systemen. Mooie tijden voor elke gamer!

No more articles
Meer in Nieuws, PS3
Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut Review

Sluiten