We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De game industrie heeft de laatste tijd veel kritiek te verduren gekregen. Volgens veel politici is gaming onze doem, dé ondergang van de mensheid en bijgevolg is elke moord, verkrachting, geweldpleging en diefstal een gevolg van een spelletje te spelen. Maar deze keer wordt gamen niet in een slecht daglicht geplaatst.

Niemand minder dan de president van de Verenigde Staten, Barack Obama voor de holbewoners onder ons, vindt dat middelbare scholen voorwerpen als games kunnen gebruiken om kinderen de technologie in te jagen. Tijdens een diner zat hij enkele jaren samen met Mark Zuckerberg, de man achter Facebook, en vertelde Zuckerberg hem dat hij leerde programmeren omdat hij interesse had in games. Als kinderen gaan leren met dergelijke apparatuur zullen ze misschien meer inzet vertonen, in plaats van achteraan in de klas wat dom te doen terwijl iemand les geeft.

Computers en internet zijn doordringend, is geïntegreerd in onze economie en kinderen zijn er door gefascineerd. “Ik wil zeker zijn dat deze kinderen weten hoe ze iets moeten produceren en niet alleen weten hoe ze moeten consumeren”, zegt Obama. Hij heeft niet laten weten welke programma’s hij in gedachten had, maar dit nieuws is eens iets anders dan het zoveelste haatbericht van de een of andere politieker.

No more articles
Meer in Nieuws
Sony patent onthult de EyePad

Sluiten