We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Epic Games is vol lof over de PS4, maar toch komen onze collega’s bij Eurogamer tot de conclusie dat Epic Games de PS4 liever wat krachtiger had gezien.

Dit geven ze weer in een vergelijking: de PS4 versus de PC. Hieronder kunnen jullie de Unreal Engine 4 nog eens aan het werk zien op de next-gen console en op een PC, maar dan naast elkaar. De engine wordt gedraaid op een Nvidia GTX 680, een grafische kaart van ongeveer 500 euro. Een belachelijke vergelijking als je het ons vraagt. Anywho, veel kijkplezier en maak voor jezelf uit wat de beste keuze is: een PS4 van ongeveer 500 euro, of een grafische kaart van 500 euro…

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Ik vind het normaal dat een console sneller achteruit hinkelt qua grafische rekenkracht dan een PC, aangezien PC-land continue in volle ontwikkeling vooruit gaat.

  Maar ik vind jouw eigen vergelijking wel langs geen kant kloppen eigenlijk: “een PS4 van 500 euro of een grafische kaart van 500 euro”. Er is nog geen enkele prijsindicatie bekend gemaakt voor de PS4, de laatste berichten geven zelfs een prijs weer van 350 euro.

  • Indy

   Mijn vergelijking is inderdaad gebaseerd op geruchten, maar dan nog zou mijn keuze snel gemaakt zijn als de PS4 aan 500 in de rekken staat. 😛 Een grafische kaart van 500 euro is voor veel gamers onbetaalbaar, gezien het maar zielig zou zijn als enkel jouw grafische kaart zo duur is. Daarbij komt nog eens een duur moederbord, dure processor en zo verder.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Oh please, begin me nu niet over prijskaartjes van PC onderdelen 😛 Een GTX680 kun je tegenwoordig al krijgen voor €443-448, een processor die méér dan voldoende power levert met die grafische kaart (de Core i5-3570K) kun je zelfs al krijgen voor €202. Een moederbord kun je daarentegen al rond de €100 krijgen en dan zijn er nog de spotprijzen voor 8GB geheugen tegenwoordig en een harde schijf. Dus voor een grofweg geteld €850 kun je al een krachtige game PC hebben waar je jaren mee toekomt om de nieuwste games op Max te spelen.

   Dan ook nog even iets over de prijs van de PS4. Gezien de hardware en het missen van backwards compatibiliteit met de PS3, denk ik niet dat de prijs €500 of meer zal bedragen. De PS3 kostte bij de launch €600, doordat deze PS2 backwards compatible was (en ja, ik ben nog steeds de trotse eigenaar van de 60GB versie). Maar Sony zal hier binnenkort, wellicht op de E3, meer info over vrijgeven 🙂

  • Indy

   Let’s hope so. En inderdaad, voor 850 euro kun je een zware PC hebben, maar dat is voor veel gamers iets te veel. Zelf zou ik het niet meer/nog niet kunnen 😛

No more articles
Meer in Nieuws, PC, PS4
Vaarwel LucasArts

Sluiten