We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Cross Buy games vullen de gamebelevenis van console en handheld aan en wie een exemplaar koopt kan dat downloaden op elk beschikbaar platform.

Wie al een exemplaar van één van de eerste vier onderstaande games in bezit heeft, kan de nieuwe PS4 of PS Vita versies gratis downloaden.

Escape Plan van Fun Bits Interactive

Diep in de sinistere gloopfabriek van het duivelse meesterbrein Bakuki wachten Lil en Laarg tot ze voer worden voor de boosaardige machines. Het is nu aan jou om Lil en Laarg te helpen met hun ontsnapping. Je moet logisch nadenken en snel handelen om te voorkomen dat ze worden geplet, gemold en verpletterd door alle vallen in en om de gloopfabriek.

Escape Plan maakt de overstap van PS Vita naar PlayStation 4. De donkere, maar grappige zwart-witte sidescroller is bij de release van de PS4 te koop. De ontwikkelaar deelt mee dat ze heel wat tijd hebben gestoken in het herwerken van de controls voor de DualShock 4 en die bewering moet natuurlijk asap uitgetest worden.

flOw van Thatgamecompany 

flOw is waarmee het voor Thatgamecompany allemaal begon op PS3. Deze game komt niet alleen nieuw naar PS4, maar ook voor de Vita is er een versie weggelegd. Duik in een waanzinnig onderwateravontuur als een levend en evoluerend organisme. Zwem waar je wilt, wanneer je wilt, maar pas op! Je bent niet alleen in de blauwe diepte. Gebruik je instincten om je vijanden te ontwijken en op je rivalen te jagen, zodat je groot en sterk wordt en heerst in dit waterige koninkrijk.

Flower van Thatgamecompany

Flower betekent bloem en dat moet je bijna letterlijk nemen: je zweeft als een bloemblaadje doorheen de grauwe industriestad en hebt als missie om het groen terug te laten keren in die troosteloze omgeving. Oudgedienden van de PS3 zullen deze game al wel kennen en nu krijgt deze game niet alleen een PS4, maar ook een PS Vita jasje aangemeten. De extra’s? Een 1080p en 60fps om op de tunes van Catch the Wind doorheen het landschap te zweven.

Sound Shapes van Queasy Games

Muzikale platformer Sound Shapes is voornamelijk bekend als Vita-game, hoewel deze game, met muziek van Beck en Deadmau5, ook voor PlayStation 3 verschenen is. De game moet het ditmaal ook niet hebben van zware hardwarevereisten, maar heeft wel nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zodat de game via het touchpad, lightbar en luidsprekers van de controller vernieuwt. En natuurlijk is er de nieuwe Share knop om je creaties te delen.

Met deze cross-buy games als starter is het de moeite om eens na te denken over de aanschaf van een PlayStation Vita, als je die nog niet had. En ongetwijfeld zullen er nog heel wat games volgen die zowel op de PS4 als de Vita bespeelbaar worden.

  • http://gamesnack.be/ Jef

    Mooie geste, maar hier zat ik niet echt op te wachten :p

No more articles
Meer in Nieuws, PS4, PSVita
Digitale game-upgrades voor de PlayStation4

Sluiten