We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Cameron Booth, een grafisch ontwerper, heeft twee dagen geleden Naughty Dog aan de schandpaal genageld, omdat ze zijn kaart van de Boston MBTA (Massachusetts Bay Transit Authority) zonder toestemming hebben gebruikt in hun nieuwste videogame The Last of Us.

Volgens de twitter tijdlijn van Booth wist hij niet dat de kaart gebruikt werd in de game totdat een andere gebruiker het naar hem toestuurde, met grote verontwaardiging als gevolg van zowel Booth en zijn volgers.

Booth postte wat hij nu een “venijnige post” noemt op zijn Tumblr pagina, die direct de aandacht begon te trekken van videogames media zoals bossdungeon.com, vividgamer.com, Kotaku en anderen.

Cameron Booth heeft via Twitter en Tumblr  aangekondigd dat Naughty Dog contact met hem heeft opgenomen en dat ze naar een oplossing aan het zoeken zijn. Booth heeft de oorspronkelijke Tumblr post inmiddels verwijderd en verving het met een update over de situatie.

“UPDATE, dinsdag 25 juni, 01:00: Ik heb net met Naughty Dog getelefoneerd en een zeer constructief gesprek gevoerd. Ik  kan op dit moment niets meer zeggen, maar het lijkt alsof de zaken binnenkort zullen worden opgelost tot ieders tevredenheid. Ik kan zeggen dat ze hun fouten erkennen in het gebruik van mijn kaart en waren hier erg verontschuldigend voor. Ook ik verontschuldig mezelf voor mijn eerste venijnige bericht. Veel wederzijds respect voor elkaars creatieve werk. Het zijn me een laatste paar dagen geweest: bedankt voor de steun van velen, en de interessante en gevarieerde reacties van de meesten. Hopelijk snel terug met normale Transit Maps inhoud! “

GameSnackBE-The-Last-of-Us-Screenshots-01

No more articles
Meer in Nieuws, PS3
Guild Wars 2 viert de komst van Sky Pirates

Sluiten