We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met hun vorig jaar uitgekomen hit Tomb Raider, die een nieuwe herstart voor de Tomb Raider franchise inhield, heeft Crystal Dynamics hoog gescoord.

Die game was bestemd voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC en toen was het al vingers en duimen aflikken qua graphics. Met de Xbox One en PlayStation 4 versie die eind deze maand uitkomt, wil de ontwikkelaar alles nog een stap verder voeren. Niet alleen visueel, maar ook met technische optimalisaties.

Hoofdfiguur Lara was al niet te versmaden, maar nu heeft men haar een nieuw hoofd en gezichtsmodel gegeven dat nog knapper is. En met een speciale onderhuidse technologie zal het licht doorheen de toplaag van haar huid gaan, zodat ze een realistischere gloed krijgt.

Daar stopt het natuurlijk niet bij, want ook de interactie met haar uitrusting kreeg stevig wat aandacht. Bij het gebruik van haar boog en klimbijl, waarbij ze met haar lichaam beweegt, geeft haar een volledig nieuw aanzicht. Ze zweet en bloedt net zoals iedereen die onder extreme omstandigheden moet vechten om te overleven.

En dan ging de aandacht naar de omgeving waar ze doorheen moet. Er is meer van alles en met nog meer detail dan de originele game. Mist is tot in de puntjes uitgewerkt en rolt doorheen de spelwereld in individuele flarden. En ook de rook van kampvuren en vuurbekkens is nog realistischer weergegeven.

En koop je de PlayStation 4 versie, dan zorgt de DualShock 4 ervoor dat alle actie naadloos overgezet wordt van je controller naar het beeld. Het touchpad kan je gebruiken om een fakkel aan te steken of om de in-game map aan te passen. Wanneer Lara geluiden op de radio oppikt, komen de stemmen uit de controller speaker. De lichtbar knippert in een ritme wanneer Lara het vuur opent en licht rood en oranje op om toortslicht te lijken.

In de Definitive Edition zitten ook alle MP DLC: dus acht mappen en zes wapens die je erbij krijgt. Voeg daarbij de Dark Horse comic en de volledige art book die je vanuit het hoofdmenu kan bereiken en je weet dat deze game de moeite waard gaat worden om te spelen.

We zijn benieuwd hoeveel extra kippenvel we met deze Tomb Raider: Definitive Edition krijgen, zodra Lara op het platform van de radiotoren staat.

 • http://www.andyjanssens.be Andy

  Alleen om de PS4 kwaliteiten te testen ter vergelijking met de PS3 versie zou ik deze game willen kopen, ook mede door het feit dat deze game echt beestig is. Maar om nogmaals 60 euro neer te tellen? Nee sorry, aan die geldklopperij doe ik niet mee.

  • Indy

   De game zou niet meer dan 40 euro mogen kosten imho., maar misschien koop ik het ook wel eens. Ik ben benieuwd naar die extra features. Ik ben wel niet te vinden voor de speaker in de controller, het haalt je uit de game vind ik.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Ze konden beter een €10 upgrade doen, zoals ze met bv. Battlefield 4 ook hadden gedaan. 40 euro is zelfs nog teveel voor een opgepolijste versie van dezelfde game. ’t Is niet dat ze de hele broncode van nul af hebben zitten opbouwen.

No more articles
Meer in Nieuws, PS4, Screenshots, Xbox One
De draadloze controller voor iOS is nu verkrijgbaar

Sluiten