We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Valve komt met een nieuwe persfoto naar buiten betreffende de layout van de controller. Hierbij is het touchscreen vervangen door fysieke knoppen.

Tijdens de Steam DevDays-conferentie wisten de Steam-medewerkers ons te vertellen dat ze de lay-out van de controller zouden aanpassen. Dit vooral door de negatieve commentaren na de eerste persfoto. Er werd geen gebruik gemaakt van fysieke knoppen en enkel touchpads. Dit schrikte de meeste gamers een beetje af en Steam had er snel op gereageerd door te bevestigen dat ze de lay-out gingen herzien.

Op het eerste zicht kunnen we zeggen dat de lay-out ergonomisch en uniek is. In het midden vinden we een homeknop en waarschijnlijk twee knoppen voor start en options. Daarnaast vinden we ook nog een soort van een D-pad en andere facebuttons (A, B, X en Y). Maar wat vooral in het oog springt is dat de thumbsticks vervangen zijn door trackpads. Met deze optie wil men de precisie en vlotbaarheid van PC-gamers met muis en toetsenborden proberen te benaderen.

Het is de bedoeling om de controllers vlot te laten samenwerken met de befaamde Steam Machines. Hierbij willen ze het grafische aspect van de PC meenemen naar de woonkamer in tegenstelling tot de andere consoles. Of dit ook effectief zal lukken klinkt nog als toekomstmuziek in de oren. En wat voor prijskaartje hieraan vast zal hangen is ook nog maar de vraag. Wat vinden jullie er van?

GameSnackBE-Steam-Controller-Screenshots-01

No more articles
Meer in Nieuws
Gauntlet Featured Image
Gauntlet RPG deze zomer beschikbaar voor SteamOS

Sluiten