We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Valve kondigde even geleden SteamOS aan, en één van de vetste features was in-house streaming. Je kan het al met een NVIDIA Keplar-kaart een een NVIDIA-shield, maar Steam wil het mogelijk maken om je High-End PC te laten streamen naar een veel minder sterke PC die onder je TV zou staan, ongeacht het merk van je grafische kaart.

Om te kijken hoever de software staat, wil Valve het laten proberen, en daarom is er op Steam een betagroep gestart waar geïnteresseerden zich op kunnen aanmelden. Als je wil deelnemen aan de closed beta voor In-House Streamen, kun je gewoon de groep joinen.

De groep telt al zo’n 10 000 leden, en enkelen zullen worden uitgekozen om op het einde van het jaar deel te nemen aan de closed beta. Deze game-streaming zou een heel ander segment Steam-machines kunnen voortbrengen, die overigens een grotere slaagkans zouden kunnen hebben, althans volgens Valve zelf.

“High-powered SteamOS living room machines are nice, and fun to play with, and will make many Steam customers happy, but there are a lot of other Steam customers who already have perfectly great gaming hardware at home in the form of a powerful PC.”

Als je meer wil weten over het concept en over hoe het effectief gaat werken, blijf dan GameSnack in de haten houden, want wij blijven er zeker mee bezig. We hebben effectief al een build klaarstaan hiervoor, dus van zodra SteamOS of de closed beta vrijkomt, zullen we er over berichten.

No more articles
Meer in Nieuws, PC
Eizo komt met 240Hz/FPS monitor

Sluiten