We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

DayZ is een mod voor de bekende game Arma II. Deze mod viel in de prijzen en de ontwikkelaar ervan kreeg de kans om mee te werken aan een standalone versie ervan. Deze stond gepland voor 2012, maar waarom is deze game dan toch niet vorig jaar gereleased geweest?

In een post op de officiële DayZ ontwikkelaars blog leggen ze dit uit: [blockquote]Simpel gezegd is de standalone versie er nog niet, omdat we de kans kregen om, in plaats van de mod enkel beter en onafhankelijk van Arma II te maken, de engine helemaal te herontwikkelen. Zo kunnen we de game maken waarvan we gedroomd hebben. Dit blies onze originele plannen gewoon aan diggelen.[/blockquote]

Wat we verder uit de post kunnen halen, is dat de game een nieuw inventory systeem en scavenging mechanic met zich mee zal krijgen. Dit samen met wat veranderingen in het artwork en andere interfaceveranderingen. Ook de Chernarus map moet eraan geloven, maar volgens de post zit de design verantwoordelijke van deze map in de gevangenis in Griekenland. Gelukkig kan deze ontwikkelaar toch nog wat voor input van zijn kant zorgen via brieven, maar toch heeft dit voorval nog een grote impact op de ontwikkeling.

Binnekort zal een gesloten bèta van start gaan met zo’n 500 tot 1000 spelers; in deze beta zal de architectuur getest worden. We kregen helaas geen nieuwe releasedatum. In de onderstaande afbeelding kun je een deel van de map zien, maar als je meer beeldmateriaal wilt, kun je terecht op onze bron.

Day Z Map

No more articles
Meer in Nieuws, PC
Dead Space 3 video toont Kinect stemcommando’s

Sluiten