We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het aantal Wii U exclusieve titels is steeds meer aan het groeien en The Wonderful 101 mag de resem titels aanvullen. Met een release op 23 augustus is The Wonderful 101 niet heel ver meer van onze Wii U’s verwijderd. Lees in deze preview op voorhand of deze titel iets voor jou is!

Wanneer je als eenzame held een op volle vaart rijdende bus moet redden van buitenaards gespuis en als blijkt dat je hier alleen niet in staat tot bent, word je bijgestaan door een klein groepje andere helden die zichzelf The Wonderful Ones noemen. Jij blijkt hier ook deel van uit te maken, net zoals 99 andere Wonderful Ones verspreid over de wereld. In de huid van Wonder Red sta jij in voor de veiligheid van jouw stad en krijg je een zware verantwoordelijkheid te dragen. Als inwoner van de stad, die aangevallen wordt door de Geathjerk, krijg jij de leiding over de 99 andere Wonderful Ones.

100 + 1?

Zijn we je kwijt? Waar is die ene andere Wonderful One die de titel aangeeft? Wel, die ene ben jij. Als speler krijg jij de taak om de hele groep te besturen. Zelfs de grootste leiders kunnen wel een handje gebruiken, toch? Jouw wapen is de Wii U gamepad die in deze game dienst kan doen als extra scherm of vervanging van jouw TV. Onze helden kunnen natuurlijk los in hun vijanden vliegen en de aliens bewerken met de blote vuisten, maar het zouden geen helden zijn als ze geen superkrachten hadden. Wonderful Ones kunnen namelijk transformeren in verschillende voorwerpen en jij moet ze daarbij helpen. Door het tekenen van een cirkel wordt een gigantische vuist gevormd die de Geathjerk hardhandig aanpakt. Wil je het iets scherper aanpakken, dan kan je met een rechte lijn een reusachtig zwaard tevoorschijn toveren.

Unite Morphs, de naam die deze transformatie kreeg, kunnen verder ook gebruikt worden om puzzels op te lossen en je een weg te banen rond of door obstakels. En zoals bij veel andere zaken maken hier ook vele kleintjes één groot. Hiermee bedoelen we dat hoe groter jouw groep is, des te groter de Unite Morph. Deze Unite Morphs gaan wel ten koste van je snelheid en energie. Deze energie kun je echter aanvullen door in de omgeving op zoek te gaan naar nieuwe batterijen.

GameSnackBE-The Wonderful 101-Screenshots-02

Level Up

De game wordt opgedeeld in levels. Doorheen deze levels kun je O-onderdelen verzamelen die gedropt worden door gevallen vijanden. Met deze onderdelen kan je je helemaal laten gaan in de in-game store en nieuwe Unite Morphs, upgrades en andere zaken kopen. Afhankelijk van hoe je het level voltooit, krijg je na afloop een score te zien die je met je vrienden kunt delen op het Wii U netwerk.

101 + 4

Je hoeft deze game gelukkig niet alleen te spelen als je daar totaal geen zin in hebt. Samen met vier extra vrienden kan je de plannen van de aliens dwarsbomen. Jouw vrienden kunnen je met een Wii U Pro controller een handje helpen. Unite Morphs kunnen dan gevormd worden door de rechter analoge stick te gebruiken. Na het voltooien van een level krijg je dan verschillende scores te zien, zodat het steeds interessant blijft.

Verdict

Het lijkt er op dat The Wonderful 101 een titel wordt die je in huis moet halen voor je Wii U. Voor een kritisch oog en wat meer informatie over de game, moet je volgende week GameSnack in de gaten houden, want dan hebben wij een review voor jullie klaar.

No more articles
Meer in Previews, Wii U
Watch_Dogs: Gameplay Series Part 1

Sluiten