We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kennen jullie Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards nog… ? Wel wij moeten eerlijk toegeven dat deze titel ons niet zo bekend in de oren klonk. Het feit dat we nog niet geboren waren toen de game voor de eerste keer uitgebracht werd in 1987, zit daar voor iets tussen. Het heeft dus tot dit jaar geduurd voor we deze klassieker eens aan de tand konden voelen. Indien er nog gamers zijn die deze oeroude klassieker niet gespeeld hebben, zullen wij deze snel eens  wat meer vertellen over de titel waar de mislukte playboy Larry Laffer de hoofdrol in speelt.

Het verhaal van Larry ‘the 40 year old virgin’ Laffer

Larry Laffer is een veertiger die genoeg heeft van zijn maagdelijke bestaan en besluit om zijn geluk te beproeven in Lost Wages, de stad waar dromen uitkomen. Zijn zoektocht naar ware liefde begint aan een taxihalte aan het ordinaire café ‘Lefty’s’. Voor hem hoeft het niet noodzakelijk de ware liefde te zijn, een vluggertje met een bloedmooie dame ziet hij ook al zitten. Aangezien hij nu niet bepaald de beste playboy is die er rondloopt, vangt hij in de meeste gevallen bot.

Het leukste aan deze remake vinden wij het gebruik van humor, die in deze titel de boventoon voert. Het zal iedere gamer wel kunnen bekoren aangezien er te pas en te onpas gebruik wordt gemaakt van zowel platte als iets meer volwassen humor. Het blijft natuurlijk iets persoonlijk, maar wij hebben af en toe wel met een smile op ons gezicht gezeten. Sommige grappen zijn soms echt wel schunnig, maar vandaag de dag trekken wij ons daar niks meer van aan. Vroeger zou dat denken wij wel heel wat anders geweest zijn.

De opvallendste en belangrijkste verandering ten opzichte van het origineel is echter het visuele aspect van de game. Aangezien de game 27 jaar oud is, kon dat natuurlijk niet anders. Niet iedereen houdt ervan om een game te spelen die er visueel niet hedendaags uitziet.

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

Oud VS nieuw

Wanneer we de oude versie er eens naast leggen, zien we dat er qua setting niet veel veranderd is. Het verhaal speelt zich nog altijd af op de welbekende locaties uit de eerste versie, maar in deze versie zijn er wel wat aanpassingen gebeurd. Zo hebben ze in deze Remake het simpele ‘Casino’ vervangen door een ‘Caesar’s Phallus’, inclusief een nieuw likje verf voor de lift. Lege plekken, zoals de gang naar de toiletten in Lefty’s Bar, zijn opgevuld met voorwerpen die ,door deze van iets dichterbij te bekijken, weer voor de nodige schuine grappen en opmerkingen zorgen.

Larry zelf ziet er echt goed uit als een echte machoman, maar er zitten tal van figuren in de game die lelijk afsteken en niet lijken te passen bij de rest van het design. Een ander groot tekort is het ontbreken van veel animaties, waardoor simpele handelingen er soms heel goedkoop uitzien.

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

De zoektocht naar ware liefde….

Het allereerste wat ik in de game deed was met Larry een steegje rechts van Lefty’s ingaan. Ik dacht natuurlijk dat ik daar wel wat voorwerpen zou vinden die ik later in de game zou nodig hebben… niet dus. In plaats daarvan werd Larry eens goed in mekaar geslagen, met de dood tot gevolg. In wat voor wereld leven we vandaag de dag… . Nee nee even serieus, toen ik terug tot leven kwam kon ik direct mijn zoektocht verderzetten. Het leuke is trouwens dat je niet helemaal opnieuw moet beginnen wanneer je het loodje legt.

Hiernaast zijn er in Reloaded kleine mini-games toegevoegd, zoals een Angry Birds-parodie. Verder zijn de handelingen voor het oplossen van sommige puzzels uitgebreid. Op zich hadden we daar geen problemen mee, al was het in sommige gevallen best wel moeilijk om ons door een bepaalde puzzel te vechten. Waarom vechten… wel omdat we het na verloop van tijd echt wel op onze zenuwen kregen van sommige puzzels. Het begon van bij het begin in de bar Lefty’s waar we een paswoord nodig hadden om een bepaalde kamer binnen te mogen. Na een uur hadden we deze nog steeds niet gevonden, nadat we eerst met alle klanten hadden gepraat en alle voorwerpen opgeraapt of gebruikt hadden. Na verloop van tijd kwamen we er eindelijk achter dat je de kraan in het toilet meer dan één keer diende te gebruiken om zo de code te verkrijgen. Man man man … . In deze titel moet je echt wel op de allerkleinste dingen letten en op alles zeker twee of drie keer drukken. Nuja, indien het allemaal van een leien dakje zou gaan zouden we ook niet echt tevreden zijn. Er mag altijd een zekere moeilijkheid inzitten. Dat maakt het allemaal wat leuker.

Eén van de grootste minpunten in deze titel vinden wij persoonlijk de noodzakelijkheid van geld. Dat heb je namelijk nodig om je tussen de verschillende locaties te bewegen, wat allemaal met de Taxi gebeurt. Zo kost een taxiritje je al snel 20 dollar en als er te weinig geld in je portemonnee zit dan zit je vast. De enige oplossing is dan om je laatste dollar in een fruitmachine te gooien of black jack te spelen. Hoewel dit in het begin bijdraagt aan de sfeer van Lost Wages zorgt dit na tientallen, op goed geluk, potjes voor een dieptepunt in de game.

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

Conclusie

Deze game doet het niet al te slecht, maar hoort voor ons niet echt bij de toppers die er momenteel op de markt zijn. Het is een game die zichzelf niet al te serieus neemt en alleen daarom zou je hem al eens moeten proberen. Op sommige momenten zaten we met een lach op ons gezicht te spelen en verloren we de tijd al eens uit het oog.De minpuntjes zorgden er soms wel voor dat die lach weer even snel kon verdwijnen. Ze hadden het geld er in deze titel moeten uitlaten en de puzzels soms iets logischer moeten maken. Nu was het af en toe zoeken naar een naald in een hooiberg, waardoor we al eens gefrustreerd stopten met spelen. Indien je jezelf niet echt stoort aan deze minpuntjes moet je Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards: Reloaded zeker eens proberen!

No more articles
Meer in PC Reviews, Reviews
The Wonderful 101 Review

Sluiten