We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Weet je niet wat je moet doen met je zakgeld? Wij geven een vooruitblik op de op stapel staande games voor de komende week.

30 april

Quell: Memento (Fallen Tree Games – Sony) voor PS Vita, iOS en Android

Quell Memento is een zen puzzelgame gebaseerd op logica en eenvoudig te spelen met een schuifmechanisme. De setting is een oud verlaten huis, waarin de speler moet proberen om verwarrende herinneringen te ordenen en waardoor dan nieuwe spelmogelijkheden ontstaan. Met 150 ingenieuze puzzels, inclusief geheime levels, een prachtige voice-over en sfeervolle muziek van Steven Cravis, is de opvolger van Quell en Quell Reflect een waardige game voor jong en oud.

Zeno Clash II (Ace Team – Atlus) voor Xbox 360, PS3 en PC

Zeno Clash II vervolgt de avonturen van Ghat, de avonturier die in deel 1 de vreemdeling Golem mee naar zijn geboortedorp op de planeet Zenozoik nam, en daardoor het dorp uiteen scheurde. In dit tweede deel wordt hij bijgestaan door Rimat en samen gaan ze de suprematie van Golem aan. Deze first person shooter draait op de Unreal III engine en maakt dat de sidequests, de itemcollecting en de exploratie van deze punk fantasywereld adembenemend zijn. Een verbeterd richtsysteem en meer op fysiek gebaseerde gevechten bieden een rijkere uitdaging aan. Je neemt de controle over Ghat of Rimat en een naadloos drop-in/drop-out systeem laat toe dat andere Zeno spelers jouw bondgenoten kunnen worden.

Leviathan: Warships (Piece Interactive – Paradox Interactive) voor Windows, Mac, Android, Tablets, iPad

Over deze strategische online zeevlootgame valt veel te schrijven, maar het beste is om deze chill out promo-trailer te beluisteren: het loont echt de moeite om even door te klikken en het vat de game perfect samen!

Everquest II: Scars of the Awakened (Sony Online Entertainment) voor Windows.

Deze free-to-play browsergame zit aan zijn 66ste game-update sinds de start in 2004 en bevat nieuwe terreinen en avonturen.

1 mei

Far Cry 3: Blood Dragon (Ubisoft Montreal – Ubisoft) voor XBLA, SEN en Windows.

De heerlijk foute standalone van Far Cry 3 schiet op de dag van de arbeid in actie. Het jaar is 2007 zoals het in de jaren ’80 voorgesteld werd. Een eiland in een retro-futuristische open wereld waar het wemelt van bloeddraken en mutanten is het speelterrein. De big gunning hero ben jij; cyborg Sergeant Rex Power Colt (voice-over door acteur Michael Biehn). Je taak? pak het meisje, dood de slechten en red de wereld.

GamesnackBE-Far-Cry-3-Blood-Dragon-Screenshot-01

Fez (Polytron Corporation) game voor PC (Windows)

Fez is een puzzel-platform game dat reeds vorig jaar op Xbox Live Arcade uitkwam. De Windowsversie komt dezer dagen uit (via Steam) en de Mac OS X en Linux versies staan in de steigers. De ontwikkelaars zijn met Sony in onderhandeling  voor een release op PlayStation consoles en handhelds. Hoofdpersonage Gomez  is een 2D-personage dat zijn wereld opeens in 3D perspectief te zien krijgt. De bedoeling is om die leefwereld verder te ontdekken en schatten te vinden.

Soul Sacrifice (Marvelous AQL en Sony Computer Entertainment) voor PS Vita

Wat als je als ter dood veroordeelde slaaf opeens een boek ontdekt dat zo machtig is, dat je als lezer de strijd tussen tovenaars en monsters kan herleven. Maar om magie te kunnen gebruiken tijdens deze gevechten, moet je wel bereid zijn om dingen op te geven. Dit kan gaan van persoonlijke bezittingen, lichaamsdelen tot levenskracht. Hoe ver zou jij gaan om de ultieme macht te kunnen bezitten?

Zombie Tycoon 2: Brainhov’s Revenge (Frima Studios en Sony) voor PS3 en PS Vita

Deze over de top zombiegame laat je kant kiezen voor ofwel weggelopen leerling Orville Tycoon en zijn leger van heayv-duty zombies, of voor zijn op wraak beluste mentor Professor Brainhov en zijn hordes van ondoden. De wedren om de vernietiging van al het leven in Finkleville gaat tussen de trage en de snelle zombies, maar één ding staat vast: de game zal je veel nachtelijke uurtjes bezorgen.

Machinarium (Amanita Design – Sony) voor PS Vita

Deze point & click avontuurlijke puzzelgame werd eerder met succes uitgegeven voor PC, tablets en Playstation 3. Nu is het de beurt aan de PS Vita om de avonturen van robot Jozef op het scherm te toveren.

3 mei

Rambo: The Video Game (Teyon – Reef Entertainment) voor Xbox 360, PS3 en PC

Zelfs als je niet met de Rambo films bent opgegroeid, dan ken je de iconische John Rambo wel. Die gespierde kerel met de haarband en het halflange haar, machinegun in zijn knuisten, klaar om alle vijanden der grote natie Amerika aan flarden te schieten. Nu kan je zelf in de huid kruipen van deze stoere kerel in de first person shooter ‘Rambo: The Video Game’. De game is gebaseerd op de films First Blood, First Blood Part II en Rambo III en je reist doorheen de verhalen van deze films. Wat kan je qua gameplay verwachten? Beschietingen, stealth, vernielen van de omgeving, messengevechten, schieten vanuit cover en nog veel andere typische John Rambostuff. The World is a mad place, but John Rambo takes care of it.

  • Jef

    Soul Sacrifice ziet er zeker niet slecht uit.
    Eindelijk nog eens een PSVita release die mijn handheld vanonder het stof kan halen!

No more articles
Meer in Specials
Verslag: Dead Island Riptide Launch Party

Sluiten