We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedere week wordt in deze special één minder bekende game in de kijker geplaatst. Deze underdog wordt van wat informatie voorzien, als het ware een kleine review. Deze week halen we ons hartje op met: Terraria.

Geschiedenis

Terraria is een game die we kunnen vergelijken met Minecraft, maar er dan weer totaal niet op lijkt. Deze game is enkel via Steam verkrijgbaar, hoewel het spel ook richting de winkelrekken gegaan is. Deze Collector’s Edition is enkel verkrijgbaar in Europa en kost meer dan het dubbel. De game vloog als zoete broodjes over de virtuele toonbank. In de eerste week van de release verkocht de game maar liefst 200 000 keer en dat voor een indiegame.

Developer

Er is barweinig gekend over de developer. Het enige wat we konden vinden, was dat Re-Logic uit slechts twee ontwikkelaars bestaat. Het is al vrij indrukwekkend dat slechts twee mannen zo’n populaire game uit de grond konden stampen, maar het is nog indrukwekkender dat één van hen, Andrew Spinks, zichzelf heeft leren ontwikkelen. Hij had hier helemaal geen kennis in, maar wou toch ooit zijn eigen game maken, dus dook hij maar in de boeken en leerde hij zichzelf coderen.

Gameplay

Omdat vorige week Minecraft aan bod kwam, vonden we het toepasselijk dat deze week Terraria onder de loep genomen wordt. Wederom is deze game eigenlijk geen echte underdog, maar vonden we opnieuw dat teveel gamers nog te sceptisch stonden tegenover het leuke en verslavende concept. Terraria is zoals veel gamers zullen zeggen, een Minecraft kloon. Ergens zit hier wel een waarheid in, maar deze stelling is meer fout dan juist. Oké, Terraria heeft ook met bouwen en vernielen te maken, heeft ongeveer dezelfde wapens en hetzelfde doel als bij Minecraft. Maar het grootste verschil hier is te merken aan het 2D-perspectief. Het is dan ook geen sandbox, maar richt zich eerder op het avontuurlijke. In een wereld waar ’s nachts de monsters hongerig op zoek gaan naar een maaltijd, moet jij je mannetje staan om te overleven. Of je kunt je gewoon verstoppen in je net zelfgemaakte huis. Of weet je wat? Maak gewoon een heel dorp, want dan kun je NPC’s in die huizen placeren, zodat jij bijvoorbeeld altijd wapens kunt gaan kopen bij the Arms Dealer.

GameSnackBE-Terraria-Screenshot-01

Helaas moeten wij zeggen dat hier een verhaal ontbreekt, maar dit ligt geheel aan de speler. Creëer jouw eigen verhaal door het maken van een dorp, te verkennen en op jacht te gaan. Re-Logic heeft ons nog wat geholpen met het plaatsen van vier eindbazen in de game, de één wat gemakkelijker dan de ander. Maar wie hier wat problemen mee heeft, geen nood! We kunnen Terraria ook online met wat vrienden gaan spelen, zodat we ons nooit alleen voelen.

No more articles
Meer in Specials
Appsnack van de week: week 4 – Dead Space

Sluiten