We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zombies, ondoden, ghouls, breinlozen, geïnfecteerden, de Ipod-generatie, … Wie houdt niet van deze enge bijtertjes? Wij bij GameSnack alleszins wel, onze redacteur zet de naar zijn mening top 10 beste zombiegames  even op een rijtje en gunt je daarbij een kijkje in zijn gaming-gewoontes.

10.  Lollipop Chainsaw (PS3/Xbox 360)

3 woorden: Babe met kettingzaag! Als dit je niet overtuigt, geef ik je nog wat meer uitleg. Lollipop Chainsaw gaat over de cheerleader Juliet Starling, die op weg is naar haar vriendje Nick, maar vlak voor haar afspraakje breekt er een zombie apocalyps uit. Nick wordt gebeten en de enige uitweg die Juliet ziet is hem te onthoofden en een magische spreuk over hem uit te spreken, waardoor zijn hoofd in leven blijft. Had ik al gezegd dat ons Juliet een zombie-hunter van beroep is? Doorheen de game slacht je zombies af op de meest kick-ass manieren om de persoon te vinden die deze plaag op de mensheid losliet. De game is leuk omdat hij zo van de pot gerukt is door de one-liners, rauwe humor en het smakeloos afslachten van zombies.

Lollipop Chainsaw: Zombies afslachten gebeurde nog nooit zo sierlijk.

Lollipop Chainsaw: Zombies afslachten gebeurde nog nooit zo sierlijk.

9. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse (PC/Mac/XboxLive)

Deze zombiegame doet het net ietsje anders. Hier ben je namelijk niet de angstige overlevende, maar wel de bloeddorstige, onbevreesde zombie. Stubbs komt wederom tot leven en wil zijn dood wreken, deze third-person game is een must-play wegens de domme humor en over-all charmes van Stubbs. Je vormt al snel een legertje aan zombies door middel van de levenden om te vormen, door hun hersens op te eten of te doden door ze te slaan of te gooien met lichaamsdelen zoals een been of pancreas-bom.  Deze stuur je dan met behulp van commands te geven. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan je leger toe te voegen en zo je wraak te kunnen volmaken.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse: Recruteer zombies en vorm een onverwoestbaar leger

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse: Recruteer zombies en vorm een onverwoestbaar leger

8. Dead Rising 2 (PS3/Xbox 360/PC)

Deze game speelt zich 5 jaar na Dead Rising af en Chuck Greene, een ass-kicker van formaat op het gebied van zombies, speelt hierin de hoofdrol. Deze man is er echt eentje die alles kan: hij is een deelnemer aan het reality-programma ‘Terror is Reality’ om met het prijzengeld het medicijn Zombrex te kopen voor zijn lieftallige dochtertje, die nadat ze ooit gebeten werd door haar zombie moeder, afhankelijk is van het goedje. Na zijn laatste deelname aan de show breken de zombies uit en ontsnapt Chuck samen met zijn dochtertje Katey naar een noodbunker in de stad. Daar wil de bewaker Katey eerst niet binnen laten omdat ze gebeten is maar Chuck belooft om haar telkens Zombrex te geven. Dit is dus meteen de reden waarom je steeds naar buiten moet, naast het naar overlevenden zoeken en om je onschuld te bewijzen. Deze game krijgt van mij de eer om in de top 10 te staan wegens de vele zombies en psychopaten die je moet trotseren.

Dead Rising 2: het reality-programma 'Terror is Reality' loopt grondig mis

Dead Rising 2: het reality-programma ‘Terror is Reality’ loopt grondig mis

7. The House of the Dead serie (Arcade/PS3)

Wie kent deze titel niet? Uren heb ik hier in de lunaparken mee doorgebracht. Als ik deze nog eens zie, kan ik de verleiding niet weerstaan, haal ik een muntstuk uit men zak en ben ik weer een kwartiertje zoet. De bedoeling van de game is om met een light-gun de verschillende golven van ondoden te verslaan en zo te vorderen in het verhaal. Je kan echter zelf de loop van het verhaal niet kiezen, maar de acties die je neemt kunnen wel effect hebben op routes die je volgt. Gedurende de game heb je de kans om overlevenden te redden. Kies je er voor om dit niet te doen, dan sterven ze. Dit heeft wel geen effect op de verhaallijn. Deze haalt de lijst wegens de hoge entertainment-factor.

The House of the Dead serie: Nostalgie van de bovenste plank met deze Luna park hit

The House of the Dead serie: Nostalgie van de bovenste plank met deze Luna park hit

6. Resident Evil 4 (PS2/GameCube)

Leon S. Kennedy, mijn favoriete protagonist in de hele Resident Evil serie, neemt het hier op tegen Los Ganados om de gekidnapte Ashley Graham, de presidentsdochter, te redden. Hij wordt gedropt in een fictief Spaanstalig dorpje, waar hij kort nadien een gewelddadige dorpeling neerkogelt. Vanaf dan neemt hij het op tegen elke dorpeling die zijn pad kruist en dat zijn er wel wat. Af en toe komt hij een boss-battle tegen, zoals de Bella Sisters, die je de stuipen op het lijf jaagt. Wanneer je Ashley uiteindelijk kan bevrijden, moet je niet enkel voor je eigen hachje zorgen, maar ook voor dat van het nutteloze grietje. En ik zeg nutteloos, omdat ze dat ook echt is aangezien ze niet vecht of zichzelf verdedigt. Het enige dat ze kan, is een deur langs de andere kant openen. Resident Evil 4 heeft een echt griezelige sfeer en een pakkende verhaallijn; dat is genoeg voor een 6de plaats.

Resident Evil 4: Een griezelig decor en een achterlijke medespeler

Resident Evil 4: Een griezelig decor en een achterlijke medespeler

5. Dead Island (PC/PS3/Xbox360)

Op de vijfde plaats staat het pareltje van Deep Silver. Deze game is een open-wereld game boordevol zombies. Dead Island heeft een uitstekende, unieke setting en vier speelbare hoofdrolspelers. Deze kies je in het begin van de game: Xian Mei, Sam B, Logan en Purna. Elk van hen heeft zijn unieke vaardigheden. Sam B is bijvoorbeeld de tank van de overlevenden met zijn brute kracht, Xian Mei de messen-expert, Purna de vuurwapenspecialist en Logan de werp-specialist. Je begint de game verdwaasd in je hotelkamer, nadat de apocalyps heeft toegeslagen. Je baant je een weg naar beneden en wordt aangemaand via een intercom om het op een rennen te zetten. Je kan niet ontsnappen maar, wordt gered door, ironisch genoeg, redder Sinamoi. Je wordt wel gebeten, maar blijkt immuun te zijn. Hierdoor mag jij allerlei quests gaan doen voor de overgebleven overlevenden. Verder moet je een manier vinden om van het eiland te raken en te overleven.

Dead Island: Een idyllisch eiland bezaait met zombies

Dead Island: Een idyllisch eiland bezaait met zombies

4. Resident Evil 3 (PSOne/Dreamcast/GameCube/PC/SEN)

De bevallige Jill Valentine speelt hier de hoofdrol. Voor de geslachtloze wezens onder jullie, Jill is HOT! Ze is een ancien in de game, maar blijft er even lekker uitzien, misschien zelfs beter, maar genoeg over Jill. De game start twee dagen voor de gebeurtenissen van Resident Evil 2. Raccoon City is door ondoden overspoelt en jij moet maar zien te ontsnappen. Ocharme zou je denken? Hell No! Jill is niet alleen hot, ze is ook nog eens een ex-lid van de Special Tactics And Rescue Service (STARS). Jill rules…  Goed…  Ze komt daar een oud collega tegen, Brad Vickers, die gedood wordt door de Nemesis. Deze gigantische mutant heeft als doel alle overgebleven STARS leden te vernietigen. Gedurende de game versla je de bastard meermaals, maar komt ie altijd terug. Wanneer je denkt dat je hem eindelijk voor goed tussen 6 plankjes hebt gestopt, verrast hij je weer. De game had toen hij in 1999 uitkwam echt een creepy sfeer. Ik neem aan dat wanneer de jongelingen hem nu spelen zij er niets aan vinden, maar deze game heeft mij toen echt wel slapeloze nachten bezorgd.

Resident Evil 3: Jill is HOT! Ze is een ancien in de game

Resident Evil 3: Jill is HOT! Ze is een ancien in de game

3. Left 4 Dead 2 (PC/Xbox 360)

Dit is echt een game die je in multi-player moet spelen, alleen komt deze game niet tot zijn recht. Als je er dus echter wel voor kiest om deze game met vrienden te spelen, is het een geweldige game. Of je relatie met je vrienden er nadien nog geweldig uitziet nadat ze je niet komen redden na de zoveelste cliff-hanger of smoker-aanval, bepaal je zelf.  De game heeft verschillende modussen:

 • Campaign: dit is de gewone verhaallijn,
 • Versus: hier nemen spelers het tegen elkaar op in teams van overlevenden en infected,
 • Survival: de naam spreekt voor zich, je moet overleven tegen oneindige golven van de ondoden en
 • Scavenge: Hier moeten overlevende spelers zoveel mogelijk brandstof verzamelen terwijl de geïnfecteerde spelers ze proberen te stoppen.

Deze game staat op de derde plaats omdat zijn  entertainment-waarde fenomenaal is. Je kan in de game kiezen om met Coach, Ellis, Nick of Rochelle te spelen. De speciale infected zijn zombies die gemuteerd zijn, een greep hieruit: De Tank, Boomer, Smoker en Witch! Flashlight off everybody!

Left 4 Dead 2: Samen met je vrienden enkele zombies afslachten

Left 4 Dead 2: Samen met je vrienden enkele zombies afslachten

2. The Walking Dead (PS3/PC/Xbox 360)

Laat ik al beginnen met het feit dat ik het hier over de Telltale game heb, en niet over dat misbaksel van Terminal Reality.

Een point-and-click zombiegame die elke liefhebber van de serie in zijn bezit zou moeten hebben, dit is echt een parel. Het enige nadeel dat ik hierover kan opmerken is dat het spel veel te snel afgelopen was. Je speelt de rol van Lee Everett, een man die veroordeeld werd voor de moord op een Senator die met zijn vrouw sliep. Lee wordt dus door een politieman naar de gevangenis gebracht, maar de agent moet uitwijken voor een man, vermoedelijk een zombie, en crasht. Lee kan het op een lopen zetten, op de hielen gezeten door een meute zombies en komt bij een huis aan. Hier ontmoet hij Clementine, een meisje van acht jaar oud van wie de ouders vermoedelijk ten prooi zijn gevallen aan de ondoden. Lee besluit Clementine mee te nemen op zijn tocht en belooft naar haar ouders te zoeken. Doorheen de game vind je wel meer overlevenden, maar met Clementine vorm je een band, zowel Lee als de speler. Deze game focust niet op het doelloos hakken, slaan, steken, knallen of beuken van zombies, maar eerder op overleven door middel van sociale interactie met mede-overlevenden. Maak één verkeerde opmerking tegen iemand en die persoon zal dit de hele game met zich meedragen, als het er dan op aankomt dat die persoon een keuze moet maken, zou dit wel eens in jouw nadeel kunnen zijn.

The Walking Dead: Een prachtige point-and-click game van Telltale game

The Walking Dead: Een prachtige point-and-click game van Telltale games

1. Red Dead Redemption: Undead Nightmare (PS3/Xbox 360)

We zijn aan de 1ste plaats gekomen, en dat is niet geheel toevallig Red Dead Redemption: Undead Nightmare geworden. Dit is echt een knaller van een DLC voor de originele Red Dead Redemption. Ik heb de retail versie kado gekregen van een goede vriend die mijn fascinatie in het macabere van het hele zombiegebeuren altijd moet ondergaan, en ik ben hem daar zo dankbaar voor. De game stelt niet teleur. Undead Nightmare speelt zich af tijdens het laatste deel van de originele game. Jij, John Marston, zit gezellig thuis samen met vrouw en zoon wanneer, BAM, een zombiepocalyps zich voordoet! Je vrouw en kind worden gebeten en jij gaat op pad om een oplossing voor al dit onheil te zoeken. Dit doe je zoals het Red Dead Redemption betaamt in ware western style, de zombies in de game zijn echt wel heftig en enkel te doden door een headshot. Je zoekt de schuldige voor de outbreak en bent dead set om hem te vinden. Elk dorpje dat je tegen komt is over-run door zombies en je kan de dorpjes bevrijden, maar af en toe komt er een nieuwe belegering van ondoden. Altijd prijs dus met deze geweldige game. Trouwens, niet enkel de mensheid is getroffen door het zombievirus, maar ook de hele dierenpopulatie. Als je al vond dat de beren in de originele game een pain in the ass waren, stel je dan maar eens voor hoe dit het geval is met een zombiebeer.

 • Indy

  Een top 10 zombie lijst zonder Left 4 Dead 1 en Black Ops, eindelijk!

  • Jef

   Black Ops een zombie game, haha! 🙂

   OT: Resident Evil heeft marginale controls, maar wel de meest originele zombies.
   Dead Nation zou voor mij hier ook een plaats mogen verdienen.

  • Indy

   Inderdaad, het is geen zombiegame. Maar in de ontelbare andere top 10 zombiegame lijstjes staat Black Ops er wel vaak in. 😛

No more articles
Meer in Specials
Gamereleases 30 april – 3 mei

Sluiten