Het is een feit dat mobile gaming op smartphones en tablet steeds meer aan populariteit wint, maar wat als er nu eens een Android console op de markt komt?

Geloven of niet, maar er gaat ook een Android console zijn intrede maken, die ontwikkeld gaat worden door het bedrijf Ouya. Ouya is een gaming console dat op Android gebaseerd is en zal een dev kit en rechten om zelf apps/games te publiceren bevatten, en dit voor een prijsje van slechts $99, wat neerkomt op een kleine €80.

Met deze console kan namelijk elke ontwikkelaar zelf zijn apps en games publiceren, doordat het systeem bedacht is om “gehacked” te worden. Aangezien het gaat om een console, moet je dit systeem uiteraard ook nog aansluiten een TV. Daarbovenop zullen games op deze Android console volledig gratis zijn.

Zie jij dit project in de winkelrekken belanden? Wij hebben toch een goed gevoel van wel, zeker als je weet wie allemaal deelneemt aan de ontwikkeling van het product. Zo is er Yves Behar, de bekende designer van One Laptop Per Child; Ed Fries, ex vice-president van game publishing bij Microsoft; en ook Julie Uhrman van IGN die de taak als oprichter en CEO van het bedrijf op haar neemt.

Vind je dit een uniek concept? Dan moet je zeker het design van deze console hieronder eens bekijken!

No more articles