Het is een feit dat mobile gaming op smartphones en tablet steeds meer aan populariteit wint, maar wat als er nu eens een Android console op de markt komt?

Geloven of niet, maar er gaat ook een Android console zijn intrede maken, die ontwikkeld gaat worden door het bedrijf Ouya. Ouya is een gaming console dat op Android gebaseerd is en zal een dev kit en rechten om zelf apps/games te publiceren bevatten, en dit voor een prijsje van slechts $99, wat neerkomt op een kleine €80.

Met deze console kan namelijk elke ontwikkelaar zelf zijn apps en games publiceren, doordat het systeem bedacht is om “gehacked” te worden. Aangezien het gaat om een console, moet je dit systeem uiteraard ook nog aansluiten een TV. Daarbovenop zullen games op deze Android console volledig gratis zijn.

Zie jij dit project in de winkelrekken belanden? Wij hebben toch een goed gevoel van wel, zeker als je weet wie allemaal deelneemt aan de ontwikkeling van het product. Zo is er Yves Behar, de bekende designer van One Laptop Per Child; Ed Fries, ex vice-president van game publishing bij Microsoft; en ook Julie Uhrman van IGN die de taak als oprichter en CEO van het bedrijf op haar neemt.

Vind je dit een uniek concept? Dan moet je zeker het design van deze console hieronder eens bekijken!

 • Indy

  Games en gratis, tot er een ontwikkelaar geld voor vraagt 😛

  • http://www.andyjanssens.be Andy

   Ze moeten toch ergens hun verdiensten kunnen terugwinnen, maakt niet uit hoe ze het doen. Kan door in-game content te kopen of een maandelijks abonnement om de game te kunnen blijven spelen, etc. etc. Zoals Sony ook heeft gedaan met PS+.

   Ik zou het vreemd vinden moesten ontwikkelaars geen centen zien rollen voor de tijd en werk die ze in de hele ontwikkeling steken.

  • Indy

   Natuurlijk, en daar heb ik geen enkel probleem mee 🙂

No more articles