In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan de officiële PlayStation applicatie voor iOS en Android.

Dat we deze week voor PlayStation gekozen hebben, kan ook niet anders; het is een leuke en handige applicatie en we hebben bijna allemaal een PS3. Wanneer we de app opstartten, werden we verwelkomd door een prachtig en overzichtelijk design. We beginnen met ‘Mijn PSN’, hier kun je jouw profiel en dat van jouw vrienden bekijken om op de hoogte te blijven van hun aantal trofeeën. Je kunt zien of ze al dan niet online zijn en ook wanneer ze dat voor het laatst waren. Helaas ondersteunt de applicatie geen berichten, hiervoor zul je steeds via de PS3 dat irritante typen mogen doen.

Daarna gaan we naar ‘Nieuws & blog’,  het spreekt voor zich dat deze categorie het laatste nieuws omtrent Sony en hun officiële blog levert. Wanneer je voor ‘Nieuws’ kiest, krijg je de keuze tussen enkele categorieën: Nieuwste, PS Vita, PSN, PS2, PSP en PS3. Voor wie een nieuwtje gemist heeft, kun je altijd de zoekfunctie gebruiken. Naast ‘Nieuws & blog’ heeft deze app ook ‘Delen & discussiëren’, maar hier hoeven we geen woorden aan vuil te maken. Hiermee word je doorverwezen naar de Facebook-, Twitter- of Youtube pagina van PlayStation.

De volgende categorie is ‘Blader door alle games’. Hier kun je logischerwijze door alle games bladeren. Het geeft jou een mooi overzicht van welke games deze week gereleased werden, welke van deze games al beschikbaar zijn en welke binnenkort beschikbaar zullen zijn. Per game word je ook nog eens voorzien van primitieve informatie zoals ‘Uitgever’, ‘Platform’ en ‘Genre’. Alweer is er de mogelijkheid om via categorieën te navigeren en zelfs via genre te zoeken. Zo hebben wij telkens heel snel de games gevonden die we opzochten.

Als laatste hebben we ‘Meer dan games’: een overzicht van gadgets, beeldmateriaal en nog meer gadgets. We worden op de hoogte gehouden van de nieuwste features in de PS3 updates en de nieuwste gadgets. Wanneer we ergens op klikken, krijgen we een afbeelding van het product en informatie te zien, telkens met de mogelijkheid om dit te delen op Twitter en Facebook.

We waren helemaal weg van deze applicatie en deze mag/kan gewoon niet ontbreken op jouw iDevice of Android mobiel als je in bezit bent van een PS3. We hebben geen enkel probleem ervaren op één iets na: de applicatie blijkt niet altijd jouw inloggegevens op te slaan, dus mag je 9 op de 10 keer herinloggen. Op dit akkefietje na hebben we geen enkele crash ervaren.

No more articles