In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan The World of Magic voor Android en iOS.

Deze week eens een applicatie die op eigen poten staat en geen enkel broertje heeft in de grote game-industrie. Namelijk The World of Magic, een Middeleeuwse en sprookjesachtige game die hier en daar wel iets weg heeft van Runescape. De character customization beperkt zich tot het geslacht, het haar en kleur en welke klasse we zijn. Dit kan Warrior, Ranger en Magician zijn. Na het maken van ons simpel karaktertje, worden we gedropt in deze mooie wereld, waar onze broek naartoe is, weten we niet. Misschien is dat wel een pervers grapje van de ontwikkelaars, of laat ons zicht ons wat in de steek. Maar goed, wanneer we van slag gingen, kregen we meteen een opdrachtje dat bestond uit het afmaken van 3 diertjes. Al snel valt het op dat men hier beter voor Ranger of Magician kiest, daar we constant heen en weer moesten rennen met onze korte armpjes en nog korter zwaard.

GamesnackBE-The-World-of-Magic-Screenshot-01

Wat allemaal op het scherm staat, lijkt op een geëxplodeerde interface. We hebben pijltjes waarmee we ons bewegen, deze hebben wat weg van deze die we op onze PlayStation 3 controller kunnen vinden. We hebben een ‘Shop’ button, daarboven nog eens een ‘Menu’ button, bovenaan ons niveau, health en magic points. Daarnaast nog eens een batterij-indicator, zodat je tijdens het gamen altijd kunt zien hoe het met de batterij gesteld is, daaronder een ‘Chat’ button en dan nog eens een ‘Action’- en een ‘Pick up’ button, met daar rond een itemcirkel. Als dit niet al genoeg plaats in beslag neemt, hebben we onderaan nog eens de chat zelf.

GamesnackBE-The-World-of-Magic-Screenshot-02

Maar goed, wanneer we zowat onze weg terugvonden in deze interface, konden we toch genieten van de eenvoudige, maar prachtige omgevingen. Deze is redelijk groot voor een mobiele game en wordt opgevuld met bakken andere online spelers en NPC’s. Via deze NPC’s kunnen we 20 uitgebreide queesten verkrijgen, goed voor toch enkele uurtjes plezier. Maar van zodra je de app opstart, zul je zien wat de eigenlijke trots is van deze game. Of horen tenminste, want de soundtrack is gewoon onvoorstelbaar goed voor een game zoals deze. Als deze in een volwaardige game verwerkt zou zitten, zou ons dit niet verbazen. En het mooiste is dat de game volledig gratis is!

GamesnackBE-The-World-of-Magic-Screenshot-03

No more articles