In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Dungeon Hunter 3 voor iOS en Android. Laat suggesties, voor onze special van volgende week, achter in een reactie.

Met Dungeon Hunter 3 hebben we ons heel wat vermaakt. Deze freemium van Gameloft is grafisch en op vlak van gameplay zo goed, dat we deze zo snel mogelijk wilden delen met jullie. Dungeon Hunter 3 neemt je mee naar een fantasy wereld ergens in de Middeleeuwen.

Je krijgt de keuze uit 4 personages voor we van start kunnen gaan. De Warlord, de Astromancer, de Trickster en de Shaman. De Warlord is een close combat vechter die zware wapens bij zich draagt en heel wat schade kan uitdelen. De Astromancer is een magiër die wat zwakker is, maar heel sterk is van op afstand. De Trickster is een boogschutter, die snel is, maar lichte armor draagt. Als laatste is er de Shaman, opnieuw een magiër, maar ene die wat sterker is van dichtbij.

GamesnackBE-Dungeon-Hunter-3-Screenshot-01

Na deze lastige keuze (ja, we hebben allemaal altijd wel moeite om het coolste karakter te nemen) kun je aan de slag met de singleplayer en de multiplayer. Deze eerste is wel indrukwekkend; er zijn namelijk 4 werelden met elk welgeteld 20 levels. Deze levels zijn echter wel heel moeilijk, soms wat te moeilijk. Al in het 2de level ondervonden we problemen om deze te voltooien. Frustratie alom wanneer je na 20 minuten hakken, schieten of toveren, de eindbaas niet aankon. Wanneer we stierven werden onze neuzen er ook nog eens op het feit geduwd dat dit een freemium game is, wat dus inhoudt dat je naast het opnieuw beginnen ook kon kiezen om te betalen om terug tot leven te komen.

GamesnackBE-Dungeon-Hunter-3-Screenshot-02

Na het voltooien van een level verdien je wat geld, waarmee je dan in de winkel wapens, potions, armor en veel meer kunt gaan kopen. Sommige dingen kosten wat diamanten, wat een betaling vereist van echt geld. En eigenlijk is het wel nodig om deze betaalde dingen te kopen, want anders wordt het echt heel moeilijk.

Naast de singleplayer is er ook de multiplayer, waartoe je toegang krijgt als je een Gameloft account hebt. Je kunt met vrienden levels doorlopen en samen ten strijde gaan, maar je kunt ook andere spelers vernederen door ze koelbloedig af te maken.

Toelichting

Gameloft heeft een goede game op de markt gebracht, maar had er beter gewoon een kleine geldsom voor gevraagd. Want Dungeon Hunter 3 heeft wel degelijk goede graphics, leuke gameplay en erg goede controlls. Alleen werd de pret bedorven door de items die geld kosten.

No more articles