Carmageddon is vandaag beschikbaar op Android apparaten nadat de 625.000 dollar die nodig was om de game te ontwikkelen vorig jaar bereikt werd via Kickstarter. 

De klassieker die spelers wagens doorheen een parcour laat rijden en voetgangers in het proces omver maait was een gigantisch succes laat 1990. Het werd zelfs in bepaalde landen verboden voor z’n gruwelijke gameplay, maar is nu dus wederom beschikbaar voor de mobiele apparaten in een hermaakte versie.

De game ervaring is rechtstreeks overgedragen van het origineel, claimen de ontwikkelaars van Stainless Games Ltd. Er zijn 11 omgevingen om in te racen en 28 verschillende tegenstanders om te bevechten. De eerste release heeft 36 levels en 30 wagens die kunnen worden vrijgespeeld door een goede score te behalen in elke ronde. De 110MB download kan bestuurd worden door digitale of analoge knopjes, of door de telefoon of tablet te kantelen. Stainless heeft een control layout editor ingebouwd die je mid-game kan aanpassen.

Zowel de single-player als multi-player modussen zijn ondersteund en Carmageddon heeft ook een action-replay mode waarvan de videoclips direct op Youtube gedeeld kunnen worden. Facebook en Twitter integratie voor het delen van highscores en gameprogress wordt ook ondersteund.

No more articles