Eden Industries is de maker van Waveform, een actie puzzel game voor Windows en Mac die later dit jaar het spel ook naar Android- en iOS-apparaten brengt.

Maar hun beste nieuws is dat ze een nieuwe RPG, Citizens of Earth, aan het maken zijn die vermoedelijk in 2014 uitkomt.

  • Spelers nemen de rol aan van Vice-President van de wereld en moeten rare gebeurtenissen onderzoeken, terwijl ze gewone burgers aanwerven om voor hen te vechten. Je kan iedereen in deze spelwereld recruiteren¬† voor je strijdteam
  • Het spel betrekt de moderne tijd en de grappige stijl van Earthbound. De gevechten hebben hun inspiratie uit JRPG-design zoals Dragon Quest, maar focust zich voornamelijk op het bizarre strijdpotentieel van doodgewone dorpsmensen. Spelers worden aangemoedigd om elk van hun aangeworven karakters in te zetten in dagelijkse jobs zodat deze verbeteren. Er is daardoor een sterke aanmoediging om al je karakters uit te proberen waardoor je als speler leuke en behulpzame voordelen ontvangt.
  • Zodra je van karakter wisselt is dit klaar om te spelen, zonder dat je het karakter telkens opnieuw moet upgraden.Elk karakter ontvangt wel nieuwe uitrustingen en skills maar deze geven eerder betere keuzes en strategische opties. Daardoor kan een casual player op elk moment wisselen zonder zich om de details te bekommeren (een gevorderde speler heeft nog altijd de optie om zijn karakters op maat te maken). Dit is een enorme tijdswinst tijdens het spelen.
  • Citizen of Earth zal geen random encounters hebben, heeft bestuurbare voertuigen en een online arena om andere menigten of dorpsbewoners te bestrijden.
No more articles