In oktober berichtten we al over het feit dat Final Fantasy VI ook naar de mobiele toestellen kwam en nu is het zover: je kan de game downloaden op Google Play.

Een kleine twintig jaar nadat deze populaire game uitkwam op de SNES, is het nu de beurt aan de hedendaagse mobiele toestellen om de game te draaien.

Eén van de grafische ontwerpers die al van de start bij het Final Fantasy-team zat, heeft persoonlijk de omzetting van de hoofdpersonages naar dit tijdperk op zich genomen. De vechtinterface heeft een volledige make-over gekregen, zodat gemakkelijke vingerplaatsingen de game beter bespeelbaar maken op touchscreens. The magicites en events die in 2006 werden geïntroduceerd voor de Game Boy Advance zijn ook verbeterd. Zo helpt Mog spelers die vastzitten door hen te vertellen wat ze vervolgens moeten doen. Er is een Albumonderdeel dat de spelers toelaat om een eerder deel in het verhaal terug te bezoeken, zodat ze dingen kunnen nachecken.

Een iOS-versie komt nog deze winter uit (een exacte datum heeft Square Enix nog niet), maar ben je in het bezit van een toestel dat Android 3.2 (of hoger) draait, dan kan je Final Fantasy VI in de Google Play Store downloaden voor € 14,49.

  • http://www.andyjanssens.be Andy

    Wat een nostalgie… FFVI was de eerste FF game die ik ooit gespeeld heb, wat voor mij begon op de eerste PlayStation. Misschien dat deze goede oude klassieker eens in zijn modern jasje aan de tand ga voelen op mijn Samsung Galaxy S II 🙂

  • http://gamesnack.be/ Jef

    Dat is nog eens game voor onderweg! 🙂

No more articles