Iedereen kent ondertussen het meeste frustrerende spel ooit: Flappy Bird. Deze game was nog frustrerender dan Demon Souls en Dark Souls samen. Flappy Bird werd desondanks toch een wereldhit, maar de maker besloot toch om het spel weg te halen.

De maker van Flappy Bird, Dong Nyugen, heeft zijn eigen succes uit de App store/Google Play gegooid. Dit bericht werd door de maker zelf getweet op Twitter:  “I’m sorry ‘Flappy Bird’ users, 22 hours from now, I will take ‘flappy Bird’ down. I cannot take this anymore.” In  zijn vorige tweets haalde Dong Nugen ook aan hoe hard hij de game haatte en over de review die de game kreeg.

Er doen geruchten de ronde om waarom Dong Nyugen Flappy Bird offline liet halen. De grootste reden zou zijn door de klacht van Nintendo. In Flappy Bird lijken de buizen die je moet ontwijken verdacht veel op die van Mario. Toch beweerde Dong Nyugen dat dit niet waar was en dat hij het zelf wou. Een 2de grootste reden zou zijn dat de maker veel geld verloor door de game. Hij zou $150.000 per dag verliezen!

Deze “val van Flappy Bird” brengt enkele gevolgen met zich mee. Mensen die Flappy Bird al op hun smartphone hebben staan kunnen nog verder spelen, waardoor iemand zijn smartphone met Flappy Bird erop verkoopt voor $100.000! Een 2de gevolg is dat er tal van Flappy bird-klonen verschenen zijn waaronder: Flappy Wings, Happy Poo Flap en Farty Bird.

Een kleine game met een grote impact.

No more articles