De populairste sportmanagementgame ter wereld komt naar het populairste mobiele platform ter wereld: Sports Interactive en SEGA kondigen met trots de lancering aan van Football Manager Handheld voor Android op woensdag 11 april.

Football Manager Handheld, dat al een enorm succes is op de iPhone, iPad en iPod touch, is ontworpen om alle hoogte- en dieptepunten van ’s werelds mooiste beroep naar mobiele apparaten te brengen. Kies een club uit een van de competities van 12 landen, neem beslissingen over transfers, trainingen en tactieken, en coach je team live tijdens wedstrijddagen. Je kunt je job uitoefenen in korte sessies in de bus of trein, of er lekker de tijd voor nemen terwijl je thuis op de bank zit.

Managers met een Android-apparaat kunnen ervoor kiezen om een volledige carrière te doorlopen in de competitie van een bepaald land of de strijd aan te binden met de exclusieve “Challenge Mode”, waarin je binnen een bepaalde tijd een specifiek doel moet zien te bereiken. Welke spelstand je ook kiest, je krijgt altijd te maken met realistische situaties met echte spelers. Hun statistieken zijn gebaseerd op onderzoek door het enorme mondiale scoutingnetwerk van Sports Interactive.

Football Manager Handheld voor Android is aanvankelijk beschikbaar via de Google Play-winkel. De prijs bedraagt slechts €9.99. In de komende weken zal de game waarschijnlijk ook verkrijgbaar zijn via verschillende andere app-winkels voor Android.

Aldus Miles Jacobson, studiodirecteur van Sports Interactive:
[blockquote]”Sinds de lancering van de eerste Football Manager Handheld voor mobieltjes enkele jaren geleden, luidt de meest gestelde vraag op sociale netwerken: “Wanneer komt de titel naar Android? Nu kunnen we het antwoord onthullen.”[/blockquote]

De 12 landen met speelbare competities in Football Manager Handheld voor Android zijn Australië, België, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Schotland, Spanje en Wales. De game is beschikbaar in vier talen: Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Football Manager Handheld voor Android is ontworpen voor apparaten met versie 2.2 en latere versies van het Android-besturingssysteem (kijk in de Google Play-winkel voor een volledige lijst met compatibele apparaten).

No more articles