Google heeft tijdens de GDC 2012 bekend gemaakt dat het zijn entertainment categorie van de Android Market gaat vervangen door Google Play.

Google Play is een geïntegreerde bestemming voor apps, boeken, films en muziek, toegankelijk voor gebruikers op Android apparaten en voor iedereen op het web. Als onderdeel van de lancering, vervangt en strekt Google Play zich uit over de Android Market. Gebruikers kunnen nu hun favoriete apps en games vinden in deze nieuwe dienst, samen met andere digitale content, alles gebundeld op één plek.

Google is van plan stevig te investeren in het nieuwe merk en vooral in de nieuwste digitale content, die ervoor moeten zorgen dat Google Play fris, relevant en aantrekkelijk blijft. Apps en games blijven de kern van deze nieuwe dienst en is men dus ook van plan om veel tijd te steken in nieuwe manieren om gebruikers aan hun favoriete apps te gebruiken, en ontwikkelaars aan nieuwe klanten.

Verder wist de zoekgigant te vertellen dat deze nieuwe dienst gebouwd is op dezelfde infrastructuur als de Android Market, waardoor de overgang voor gebruikers en ontwikkelaars vrijwel naadloos zal gebeuren. Gebruikers kunnen zich aanmelden bij hun bestaande accounts met dezelfde gegevens als voorheen, hetzelfde geldt voor het aankopen van digitale content. Ook als je een ontwikkelaar bent is er geen verandering. Kortom: was je app gisteren in de Android Market, is het vandaag te vinden in Google Play.

Google is ondertussen ook al begonnen met het uitrollen van de update. Met deze update zal de Android Market worden geüpgraded naar de Play Store app en de muziek, video’s en boeken apps zullen een upgrade krijgen naar Play Music, Play Movies en Play Books. Deze update is voor apparaten die draaien op Android 2.2 of hoger.

No more articles