Electronic Arts heeft afgelopen nacht bekendgemaakt dat het sociale voetbalnetwerk EA Sports Football Club op verschillende punten zal worden vernieuwd.

Miljoenen fans uit de hele wereld zullen bij de lancering van FIFA 13 kunnen genieten van een nog intensere online ervaring, en zullen hun vrienden en favoriete club overal en altijd kunnen volgen. EA Sports Football Club-leden kunnen in FIFA 13 gebruikmaken van een nieuw beloningsprogramma. De nieuwe EA Sports Football Club-app zorgt ervoor dat fans met een iPhone of iPod touch overal en altijd contact kunnen houden met de wereld van FIFA en hun vrienden. Daarnaast zal de FIFA 13-app beschikken over online EA Sports Football Club-functionaliteit. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch, en later dit jaar ook voor Android.

Aldus Matt Bilbey, algemeen manager en vice-president Voetbal van EA Sports:
[blockquote]Met EA Sports Football Club bieden we fans de mogelijkheid om altijd contact te houden met de sport en met elkaar. We hebben een dynamisch ‘live service’-jaar achter de rug en hebben onze spelers evenementen uit de echte voetbalwereld geboden met originele, nieuwe content. Hierdoor konden ze niet alleen hun favoriete club steunen, maar ook contact houden met hun vrienden en het tegen ze opnemen. Dit jaar gaan we bij de lancering van FIFA 13 onze fans belonen voor al hun steun. In het spel krijgen gamers die lang spelen of een heel seizoen spelen een beloning voor hun harde werk. Ook bieden we fans de mogelijkheid om vanaf meerdere apparaten en platforms contact te houden met onze game.[/blockquote]

Dit jaar kunnen FIFA 12-spelers hun Football Club-niveau en ervaringspunten van EA Sports Football Club overbrengen naar FIFA 13, zodat ze het seizoen net zo sterk starten als ze zijn geëindigd. Ze ontvangen ook een speciale bonus uit de nieuwe EA Sports Football Club-catalogus. Alles wat je doet in FIFA 13 wordt op een duidelijke manier bijgehouden. Elke wedstrijd telt, het hele seizoen lang, en je kunt nu ook beloningen verdienen voor je prestaties. Je kunt Football Club-credits verdienen en items uit de catalogus ontgrendelen, waaronder tenues, speciale vreugdedansen, eigenschapsverbeteringen voor je Virtuele prof, superscout-credits voor het speltype Carrière, muntbonussen voor FIFA 13 Ultimate Team en extra wedstrijden in het speltype 1-tegen-1 Seizoenen. Laat zien wat je waard bent in de gigantische online FIFA-community en werk je een weg omhoog door 100 levels.

Voor de eerste keer ooit kun je je FIFA-ervaringen direct met anderen delen op Facebook via EA Sports Football Club. Deel persoonlijke berichten met je vrienden en plaats de laatste nieuwtjes, zoals je gewonnen wedstrijden, gecontracteerde spelers of verzilverde items uit de catalogus, direct vanaf je spelsysteem.

En dankzij de nieuwe EA Sports Football Club-app blijf je overal en altijd verbonden met FIFA. Met deze app heb je direct toegang tot je EA Sports Football Club-identiteit en -vrienden en ga je verder met je FIFA 13 Ultimate Team-ervaring waar je op je spelsysteem gebleven bent. Doorzoek de live veilingen en bied op nieuwe spelers om je Ultimate Team van topvoetballers samen te stellen in FIFA 13.

Als jij net als miljoenen anderen fans FIFA ook onderweg speelt, kun je in FIFA 13 voor iPad en iPhone beloningen winnen, stijgen in niveau, live uitdagingen aangaan en contact houden met je vrienden via één algemene Football Club-identiteit. Later dit jaar zal de Android-app worden uitgebracht met dezelfde Football Club-functies.

In FIFA 13 spatten de levensechte emoties en de onvoorspelbaarheid van het voetbal van het scherm. Je kunt nu op elk deel van het veld om balbezit strijden en genieten van een complete vrijheid en creativiteit bij de aanvallen. FIFA 13 bevat vijf baanbrekende vernieuwingen die zorgen voor revolutionaire verbeteringen in de AI, dribbelen, balcontrole en fysieke confrontaties, en biedt ook online functies en live services. Bereid je voor op de grootste en meest uitgebreide verzameling functies ooit.

FIFA 13 wordt komende herfst wereldwijd uitgebracht voor PlayStation 3 met PlayStation Move-ondersteuning, Xbox 360 met Kinect, PlayStation Vita, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo 3DS en PSP. De game wordt ook uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod touch en Android. Er zijn nog geen PEGI- of ESRB-classificaties beschikbaar.

No more articles