Het concept van games streamen over het internet is niet nieuw. OnLive heeft er een eigen console voor gemaakt, en wordt gesteunt door Belgacom. PlayStation ziet er toekomst in en kocht Gaikai over om PS3 games te kunnen streamen, en misschien zelfs de hele roadmap te kunnen baseren op het concept van streamen van games over het net.

Nvidia wil daar een antwoord op geven, zonder de core-pc-gamers voor het hoofd te stoten. Waar Gaikai en OnLive enkel kunnen streamen van servers ver buitenaf, wil Nvidia de kennis verworven bij de Shield gebruiken om een extra feature in de verf te zetten. Niet alleen zal Nvidia zijn eigen GRID-servers opzetten, maar zal ook toelaten om van een eigen GeForce GTX kaart laten streamen.

GameSnackBE-Nvidia-Server-Grid-Screenshot-01

Welke kaarten ondersteund zijn, werd niet vermeld, maar wij gaan er vanuit dat dezelfde kaarten zullen ondersteund worden als bij de Nvidia Shield. De zogename Gamestream zal niet alleen toestaan om te streamen van PC naar een settopbox of van server naar settopbox, ook zal het mogelijk zijn om op je PC gebruik te kunnen maken van de GRID-servers, en zelfs de Shield zal een receiver worden.

Tijdens de demo werd aangetoond hoe laag de latency was tussen het streamen van PC naar Shield, en van Shield naar de TV (via de kabel, natuurlijk).

No more articles