Als je GameSnack al een tijdje volgt weet je ondertussen dat we fans zijn van zowel Bloodborne als Dark Souls. De games mogen dan wel aartsmoeilijk zijn, de unieke sfeer houdt ons steeds weer in de ban. Je kan je dan ook voorstellen dat we niet “nee” zeggen wanneer we de kans krijgen om de Ashes of Ariandel DLC uit te testen.

A Painted World

Ashes of Ariandel speelt zich af in een nieuwe wereld die je binnentreedt via een schilderij. Net als de wereld van Dark Souls een cyclus kent van donker en licht, is ook deze wereld cyclisch. Eens alle zoveel tijd, wanneer de wereld corrupt wordt door het kwade, wordt alles verbrand en schildert iemand een nieuwe wereld. Jij lijkt hier te zijn om deze wereld te verbranden, maar zoals steeds in Dark Souls is niks wat het lijkt. De DLC heeft heel wat lore al zal je die zoals gewoonlijk zelf moeten uitzoeken door dialogen en item omschrijvingen te analyseren.

dark souls dlc

Bring us flame

Maar zelfs zonder je veel van het verhaal aan te trekken is er meer dan genoeg om van te genieten in deze downloadbare content. Uiteraard vind je hier enkele nieuwe wapens en armor. En natuurlijk zijn er nieuwe vijanden die je met plezier een kopje kleiner zullen maken want vergis je niet, de DLC is zo mogelijk nog moeilijker dan de main game zelf! Epische bossfights, 2 om precies te zijn en elk met meerdere stages, krijg je uiteraard ook. Maar meer dan dat alles is de besneeuwde omgeving van Ahes of Ariandel het hoogtepunt van deze virtuele uitbreiding! De setting heeft gelukkig heel wat afwisseling. Je zal er onder andere sterven in een bos, in een dorpje, in een kerk en in een insectennest.

DS3AoA

Peer versus peer

Deze Dark Souls 3 uitbreiding heeft ook aan de PvP-spelers gedacht. Immers eens doorheen de 5-7 uur campaign unlock je de Hollow Arena die specifiek bedoeld is voor speler tegen speler matches. Je kan er duels spelen (1v1 zonder estus flasks) of brawls. Deze laatste zijn interessant want je kan ze in teams spelen (maximum 3v3) of in een 6 speler free-for-all! Hier krijg je wel estus flasks en bovendien kan je in deze mode ook reviven waardoor het vaak een heuse deathmatch wordt. Zelf zijn we niet zulke PvP-spelers, maar er zijn genoeg mensen die dat wel zijn en dankzij Ashes of Ariandel krijg je er een heuse arena bij om dat te doen!

DS3AoA DLC

Als PvP-er is deze DLC dus een no-brainer. Voor de PvE spelers is de uitbreiding misschien wat aan de korte kant. Dankzij de sterke, sfeervolle omgevingen en het feit dat door New Game Plus het altijd leuk blijft om content te herspelen in DS3, blijven we het echter de moeite vinden om hier 14,99 euro aan te spenderen. Praise the Sun!


De Dark Souls 3 uitbreiding “Ashes of Ariandel” verscheen op 25 oktober 2016 voor PC en consoles.

Wij kregen een code van de uitgever voor onze PS4 review.

Check ook onze vorige Dark Souls 3 coverage.


 

No more articles