Onze Agent 47 heeft ondertussen een lange weg afgelegd. We begonnen in Frankrijk, gingen zonnen in Italië, snoven de sfeer op in Marokko, relaxten in Thailand, genoten van het plattelandsleven in de USA en voor de seizoensfinale zullen we eindigen in Hokkaido, Japan. GameSnack zoekt uit of dit een waardige afsluiter is van season 1.

Land of the Rising Sun

Al van in het begin laat dit zesde luik een positieve indruk achter over de omgeving. We bevinden ons immers hoog in de bergen, in een hospitaal voor de wereld-elite. Het uitzicht is prachtig! Maar ook binnen is er genoeg te doen en te zien. Want het grote ziekenhuis heeft onder andere een spa, sauna, tuin en een restaurant allemaal in die typische Japanse sfeer en bouwstijl. Het hele gebouw wordt bovendien bestuurd door KAI, een uiterst geavanceerde A.I. die onder ander de beveiliging overziet.

hitman-episode-6-hokkaido-g-1920x1080_7nq2

Upping the ante

Maar de omgeving mag ons niet afleiden van onze job, namelijk het uit de weg ruimen van 2 nieuwe doelwitten. Wie dat zijn kunnen we helaas niet vertellen omdat we dan de plottwist zouden verpesten. Dat het high profile targets zijn, waardig voor een seizoensfinale, kunnen we echter wel verklappen.

Uiteraard staat ook deze episode opnieuw bol van de mogelijkheden om beide doelwitten uit te schakelen en wederom zijn er talloze challenges die je uitdagen om dit op creatieve manieren te doen. Dat is iets waar de reeks in zijn geheel om gekend staat, maar dat in deze versie van Hitman door middel van die challenges toch extra in de verf wordt gezet.

hitman_ep6_screen1

Fasten the knot

We kunnen niet anders dan episode 6 een waardige afsluiter van het seizoen te noemen. Opnieuw krijgen we een geslaagde omgeving en een hoop challenges om onze huurmoordenaar-fantasie in los te laten. Door de game in episodes uit te geven, kwam Hitman wat traag op gang, maar wij zijn alvast blij dat we deze wereldreis vanop de eerste rij hebben mogen meemaken.

Dit is absoluut de moeite waard voor elke Hitman-fan en elke fan van het stealth-genre! Wij hopen alvast dat er in 2017 een nieuw seizoen komt, want de cutscene op het einde lijkt aan te geven dat het nog spannende tijden zullen worden voor Agent 47.


Hitman verscheen op 11 maart 2016 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

De nieuwste episode “Hokkaido” verscheen op 31 oktober 2016 voor PC (7,99 euro), Xbox One en PlayStation 4 (9,99 euro).

Wij reviewden de PC versie en kregen daartoe een review-exemplaar van de uitgever.

 

Check HIER onze vorige coverage en reviews.


 

 

No more articles