Aah, de gamers.. mysterieuze schepsels, wanneer ze niet in een donkere kamer naar een scherm liggen te turen om een prinses uit te klauwen van een grotesk monster of de planeet van een honderdtal aliens te redden, zijn ze noodgedwongen om af en toe eens buiten te komen en dan slaat het hun met een mokerslag in het gezicht… “De Liefde”. Natuurlijk kan het andere geslacht de charmes van iemand die alle Leisure Suit Larry’s gespeeld heeft niet weerstaan, maar soms loopt het fout, simpel uit onwetendheid. Hier zijn tien dingen die je moet weten als je een relatie met een gamer aangaat.

10. Net als bij vrouwen kan “nog vijf minuutjes” uitdraaien in een half uur

Je moet weten dat wanneer we aan het gamen zijn, de tijd eventjes uit het oog kunnen verliezen. Dit komt doordat we zo in de strijd opgaan, waardoor we effectief opgezogen worden in deze magnifieke speelwereld. Als we zeggen “Ja, nog 5 minuutjes” kan dit meerdere redenen hebben: we kunnen naar de volgende save proberen te raken of we zijn in een boss-battle verwikkeld. Dit kan vijf minuutjes duren, maar even goed kan het zover als twee uur gaan.  Je mag dit niet te vaak toelaten, aangezien “nog vijf minuutjes” dan een standaard afwijszinnetje gaat worden, hoewel het niet aan te raden is om de stekker uit te trekken tijdens een heftige gamesessie. Zo zijn er al meerdere verdwijningen gesignaleerd…

9. Verlies!

Dit gaat misschien niet op voor alle gamers, maar er zijn er veel die zich hier in kunnen vinden. Als je vriendin (of non-gamer vriend) dan toch besluit om een partijtje Tekken, Soul Calibur of misschien zelfs FIFA wil meespelen en jou verslaat, is dat het rottigste gevoel ooit. Vooral omdat je jezelf als onverslaanbaar acht en als dan een leek je in je eigen spel verslaat is dat om dood te vallen. Dingen zoals “OMG, ik ben gewonnen, HAHA!”, “Ik heb dit spel nog nooit gespeeld”, “HAH! IN YOUR FACE” en “oeeeeehhhhh, loooseeeer” helpen hier niet bij. Dus als je relatie je lief is, maar je toch wil winnen, laat de taunts dan achterwege.

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-01

8. Onze kledij is niet altijd hip

Je mag als partner van een gamer niet verwachten dat hij/zij altijd met de nieuwste merkkledij gaat rondlopen. Het is niet dat ze niet mee zijn met de mode, maar eerder dat ze er hun eigen geeky mode zin op nahouden. Gamen is dan ook niet gewoon maar een spelletje spelen, maar wel een levensstijl. Velen hieronder gaan het ook niet appreciëren wanneer men ze daarmee plaagt. De iets socialere gamers gaan zich natuurlijk wel aanpassen wanneer ze met hun wederhelft over straat moeten komen, maar een echte hardcore gamer gaat zich hier niets van aantrekken en met opgeheven hoofd o.a. zijn Pac-Man, Mario of League of Legends merchandise tonen. Als je dit beschamend vindt is deze relatie misschien geen lang leven beschoren?

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-02

7. Een mededeling tijdens een gamesessie wordt als onbestaande beschouwd

Knoop dit nu voor eens en voor altijd in jullie oren: zeg geen belangrijke dingen wanneer we aan het gamen zijn. Dit is voor niemand een leuke situatie, zowel voor de gamer die achteraf moet zeggen dat hij van niets wist en zo in nauwe schoentjes komt te staan, als voor de boodschapper die zo ontgoocheld is wanneer de gamer alweer eens vergeten is om haar ouders van de luchthaven te gaan halen of iets dergelijks. De beste oplossing lijkt volgens ons om even snel de aandacht te trekken en te vragen om even te pauzeren en te luisteren, als het een online game is zit er niets anders op om te wachten tot het einde van deze sessie.

6. Een tussenfilmpje is geen uitnodiging om te praten

Om verder te gaan op puntje zeven, een cutscène is een deel van het spel. Bovendien zijn er interactieve cutscènes waar je je aandacht moet bijhouden . Dit is dus absoluut niet het moment om te vragen of het vuilnis al buiten is gezet… Wij zien de games als een film waar we zelf een rol in spelen en dus zijn de tussenfilmpjes essentieel om de loop van een bepaalde game goed te kunnen volgen en optimaal te kunnen beleven.

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-03

5. One does not simply pause an online game

Dit gaat gewoon niet, stop met dit te vragen, onmogelijk. MOVING ON!

4. Help niet!

Niets is irritanter dan de hele tijd “ja, daar, daar, spring, rol, pas op, buk, neen niet daar,aaaaah, ai” te moeten aanhoren. Dit helpt niet en maakt ons nerveus, ook al moeten we het level 37 keer herstarten, we komen er wel op ons eentje. Dit geldt niet enkel voor partners, maar voor iedereen. Het geeft een gevoel van onderpresteren als je geholpen “moet” worden.

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-04

3. Onze hobby kost geld

Net zoals een vrouw die graag shopt, geeft een gamer maar al te graag geld uit aan zijn hobby. Het is hypocriet als je net een nieuw designer kleedje van tweehonderd euro hebt gekocht en dan vraagt waarom wij “zoveel geld” aan “zoiets doms” kunnen uitgeven. Daar worden we boos van, voor ons geeft een videogame evenveel voldoening als een vrouw die zich trakteert op een nieuw paar pumps (ik heb me laten vertellen dat dit schoenen zijn).

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-05

2. We dragen gamen hoog in het vaandel

We nemen gamen serieus, voor een ware gamer is het een nieuwe wereld waarin hij niet zomaar de saaie boekhouder of kantoorbediende is, maar een ware held. We beschouwen gamen dus als iets geweldig. Menige discussies hieromtrent resulteerden al tot een breuk in de relatie. Als je gamen een nutteloos tijdverdrijf vindt, begin er dan niet aan en bespaar jullie beiden de pijn. Als een spelletje je af en toe wel eens kan bekoren, pas dan op dat je het niet als slechts een tijdverdrijf bestempeld. We genieten van gamen en we dragen het dan ook hoog in het vaandel. Kleineer het niet, want daar komt ruzie van.

1. Als je moeite doet om het te begrijpen zullen we van je houden

Wanneer onze partner er voor kiest om gezellig thuis te blijven en samen te gamen, zijn wij verkocht. Je hoeft niet constant bij ons te blijven, maar we vinden het geweldig als we onze verhalen kunnen delen zonder bestempeld te worden als geek of nerd. Als je er zelf voor kiest om gezellig mee co-op te spelen, doe je ons een geweldig plezier. Dit moet echt niet veel gebeuren, zolang je een poging doet om te begrijpen hoe het komt dat we zo aan deze hobby verslingert zijn geraakt zijn wij blij. Wie weet raak jij ook gebeten door de game-microbe.

GameSnackBE-Partnerspecial-Screenshots-07

No more articles