Het is weer zover: 1 april en naar goede gewoonte doen sommige grote sites opnieuw een poging tot het beetnemen van hun bezoekers.

Google Maps: Pokémon Challenge

Zo kwam Google gisteren al op de proppen met hun nieuwe extensie voor Google Maps: Pokémon Challenge. Fans van de Pokémon-franchise zullen uit hun dak zijn gegaan, als ze dit geloofden: Door Google Maps te updaten, zou je alle 719 kunnen vangen in “The Real World”. Zo zou je kunnen zien welke Pokémon in jouw buurt rondzwerven en kon je ze stuk voor stuk vangen. Beloning voor het vangen van ze allemaal: Een job bij Google. Te mooi om waar te zijn? Inderdaad, april fools, Pokémonfans…

DeviantArt:  thoughtArt

De mensen die vanmorgen hun DeviantArt-pagina bekeken, hadden ook een interessante notificatie: de lancering van thoughtArt was een feit. “Na lang onderzoek in samenwerking met universiteiten kunnen wij eindelijk onze nieuwe technologie bekendmaken” luidt het. Door een reeds bestaande technologie (de touchpads en -screens van onze laptops/tablets) zou onze hersenactiviteit gelezen kunnen worden en konden we de kunst in ons hoofd rechtstreeks overdragen op DeviantArt, zonder de vervelende ervaring op te doen dat we niet in staat zijn onze kunst letterlijk te verwezenlijken. Het zou een mooie hulp zijn voor minder artistiek aangelegde mensen, maar ook hier slecht nieuws: 1 april…

League of Legends: Ultra Rapid Fire

Naar gewoonte bleven ook de spelers van League of Legends niet gespaard van een 1-aprilgrap. Zo kondigde Riot Games een hele nieuwe speelstijl aan voor het komende seizoen: Ultra Rapid Fire. De nadruk wordt hier gelegd op enkele alom bekende, vervelende momenten binnen League of Legends: “OOM” (Out of mana) of “Still on cooldown”. Riot Games bedacht daar de perfecte oplossing voor: “We verwijderen Mana en Spell Cost! Ook geven we elke champ een 80% Cooldown Reduction”. Nog opvallende verandering was het volledig verwijderen van zowel Kassadin als Ryze. Een laatste grote aanpassing was dat elke “Marksman” (ook wel AD-Carry) een verdubbelde “attack speed” kreeg om het eerlijk te houden tegenover de andere champions. Hoewel het een zeer duidelijke grap is, kunnen we niet anders dan Riot een compliment geven om de moeite die ze erin staken.

Youtube: Viral Video Trends

Youtube, die vorig jaar de grootste aprilgrap lanceerde met de aankondiging van het einde van de grote videosite, houdt het dit jaar wat rustiger. Met hun nieuwe video “YouTube Announces Upcoming Viral Video Trends #newtrends” verkondigt de site dat zij het brein achter elke viral video is en geeft het een preview van opkomende trends. Hoewel het niet zo’n duidelijke prank is als vorig jaar, je kan het zelfs niet op de startpagina vinden, kon Youtube onmogelijk wegblijven na zijn jaarlijkse deelname aan deze plezante traditie.

Reddit: Headdit

Reddit neemt ook deel aan de AprilFoolsgekte. Ze introduceren headdit, een nieuwe manier om hersenloos door reddit te surfen. Met je hoofd kan je elk commando geven. Zo kan je lichtjes knikken om naar beneden te scrollen, verrast kijken om een link aan te klikken en zelfs je kat laten zien om “cat mode” te activeren. “Discrimineert honden” waarschuwt reddit met een kleine knipoog. Omdat het 1 april is, doen ze alle moeite om hun geloofwaardigheid vast te houden, maar dat blijkt toch niet helemaal te lukken. Headdit een nieuwe feature? Waarschijnlijk niet….

Er zullen waarschijnlijk nog vele sites zijn die meedoen aan de gekte, zo zou Twitch een speciaal kanaal hebben. Maar als het erop aankomt, zullen de opvallendste grappen toch van Google, Youtube, Reddit of Facebook komen. De grap van de laatste hebben we niet kunnen vinden, mogelijk omdat die er gewoon niet is. Kan jij hem vinden? Laat het ons weten!!!

No more articles