De laatste Bioshock, World of Warcraft of Call of Duty komt uit voor de pc. Dat betekent dat jij je de aankomende dagen terugtrekt in de studeerkamer en jij je non-stop gamemodus aanzet. Probeer het nieuwe spel zo snel mogelijk uit te spelen! Omdat je dan dagenlang in dezelfde positie verkeert, is het verstandig om rekening te houden met je houding. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk achter de pc! Richt je bureau, gekocht bij JM Bruneau, zo praktisch mogelijk in. Zo voorkom je een hoop frustraties en pijntjes! Plaats je muis op de juiste plek en zorg dat er genoeg ruimte omheen is, zodat je nergens tegenaan botst. Stel je toetsenbord zo in dat je polsen ontspannen zijn wanneer je erop typt. Plaats eventueel een polssteun, waardoor je met rechte polsen gamet.

Ergonomische muis

Ergonomische muis

Het is ook erg belangrijk om op je houding te letten. Als je dat goed in de gaten houdt, dan kan je urenlang gamen zonder dat je maar een beetje last krijgt! Doe dat onder andere door te zitten in een stoel die verstelbaar is. Zorg dat de leuning je hele rug ondersteunt en dat de leuningen in hoogte goed ingesteld zijn. Je zit het beste als je knieën en heupen in een hoek van 90 graden zijn. De voeten moeten plat op de grond steunen! Doen ze dat niet, gebruik dan een verhoging. Je armen steunen losjes op de leuningen: zorg dat er geen spanning is in je schouders!

De stand van het beeldscherm heeft ook invloed op je houding. Zet het scherm, dat je koopt bij Dell, niet te ver van je af, maar zet hem daarentegen ook niet té dichtbij. Zorg dat het scherm zover van je af staat, dat je in je rechtzittende houding alles goed ziet. Op het moment dat je naar voren moet leunen om iets te kunnen lezen, dan zet je het beeldscherm dichterbij. Zorg dat deze in een kleine opwaartse hoek recht voor je staat!

Volg je deze tips, dan zal je de aankomende dagen zo min mogelijk pijn ervaren. Zo concentreer jij je beter op je game prestaties en heb jij het spel snel uitgespeeld!

Artikel gesponsord door uitmetkorting.be

 

No more articles