Dishonored is een veelbelovende game die verschillende genres met elkaar weet te vermenigvuldigen. First person, shooter, stealth, actie, niks is teveel voor deze aantrekkelijke game.

Een wraakzinnende assassin

In Dishonored kruip je in de huid van een huurmoordenaar, Corvo genaamd, met bovennatuurlijke eigenschappen, die gedreven wordt door wraak. Eens was je de betrouwbare bodyguard van de vorstin, maar nadat men de moord op haar in jouw schoenen geschoven heeft, word je een beruchte huurmoordenaar, enkel te herkennen aan je angstaanjagend masker.

Dishonored speelt zich af in een tijd van onzekerheid, wanneer de stad te lijden heeft onder de plaag en een repressieve regering gewapend met vreemde hoogtechnologische snufjes die de touwtjes stevig in handen heeft.

Gameplay

Spelers krijgen een open wereld voorgeschoteld, waarbij men vrij kan rondlopen om The Isles en het verre Pandyssian Continent te verkennen. Toch is en blijft de primaire setting van de game de Steampung-achtige stad: Dunwall.

De game wordt gespeeld in First Person view, waarbij de nadruk vooral ligt op stealth actie en het gebruik van gadgets. Ook moet de speler zijn omgeving goed gebruiken om tegengestelde krachten te kunnen elimineren, indien men wil overleven in de open wereld van Dunwall.

Revenge is sweet

Je kunt op een creatieve manier je doelwitten uitschakelen door het flexibele combat systeem, waarbij je verschillende bovennatuurlijke vaardigheden, wapens en ongewone gadgets tot je beschikking combineert. Benader je vijanden vanuit de schaduw, of val ze zonder mededogen aan met getrokken wapens. De uitkomst van elke missie hangt af van de keuzes die jij maakt.

Arsenaal aan wapens

Om je vijanden van hun leven te beroven, heeft Corvo een groot arsenaal aan wapens tot zijn beschikking. Zwaarden, dolken, geweren en ook krachtig, maar langzame pistolen en musketten. Als je dat nog niet voldoende vindt, beschikt Corvo ook over bovennatuurlijke krachten, waardoor hij de mogelijkheid heeft om de tijd voor een bepaalde periode te bevriezen en elk levend wezen in bezit te nemen.

Dishonored staat nog voor dit jaar gepland voor release op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Artikel gesponsord door Bethesda

No more articles